Oltenii din Frăţila, trataţi de un medic din Sudan - FOTO

Ultima actualizare:
cas
cas

Negru ca abanosul, mereu îmbrăcat în halat alb ca zăpada şi de o omenie cum rar mai întâlneşti. Acesta este, în mare, portretul medicului centrului medical nonstop din satul doljean Frăţila.

Medicul din Frăţila, Hisham Tageldin (40 de ani), din Sudan, este cel mai bun prieten al sătenilor, deşi pentru localnici doctorul este un personaj exotic. Hisham a venit de la 5.000 de kilometri distanţă în România şi a deschis un centru medical nonstop în satul doljean Frăţila.

Din 2000 este medic de familie în sat. „ De cum am intrat în cabinet şi am văzut condiţiile, mi-am dat seama că am mult de muncă. Am venit cu saci de var de acasă. În plus, a trebuit să lupt şi cu mentalitatea oamenilor, care s-au speriat văzând că sunt negru, dar le-am câştigat încrederea", spune sudanezul.

Vezi o galerie foto în Mediacenter


    cas
cas

Sudanezul a cerut sprijinul Primăriei Bulzeşti, iar în 2005 a primit 100.000 de lei pentru reabilitarea cabinetului.

Doctorul a obţinut buletin de oltean şi se mândreşte cu asta

simeon stalpnicul png

„Într-un an, imobilul a fost refăcut. Am luat un împrumut din bancă şi am cumpărat aparatură modernă. Am reuşit să pun pe picioare şi un centru nonstop, unde oamenii pot veni de fiecare dată când au o problemă", zice medicul.

Medicul din Frăţila povesteşte că părinţii săi îl sfătuiesc să se întoarcă acasă, în Sudan, dar el nu renunţă la oltenii lui. „ Eu am venit aici să îi ajut pe aceşti oameni, mă simt ca unul de aici, am chiar şi buletin de oltean ", mărturiseşte dr. Hisham Tageldin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net