Olimpicii români medaliaţi cu aur, premiaţi cu câte 8.200 de lei

Ultima actualizare:

    Eforturile olimpicilor sunt în sfârşit răsplătite
Eforturile olimpicilor sunt în sfârşit răsplătite

Festivitatea de premiere a olimpicilor români laureaţi la concursurile internaţionale va avea loc mâine, în Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor. Fondul total al premiilor se ridică la 1.250.000 de lei.

În cadrul acestei gale, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării va recompense 80 de elevi care au obţinut în acest an 90 de medalii de aur, de argint şi de bronz sau menţiuni la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) de matematică, filosofie, geografie, chimie, fizică, informatică, limbă română, limbă maghiară astronomie şi astrofizică.

De asemenea, vor fi premiaţi cei 108 profesori care i-au pregătit, precum şi cele 50 de şcoli din care provin laureaţii. Fondul total de premiere alocat de MECI este de 1.243.565 de lei. Astfel, premianţii la olimpiadele internaţionale vor primi 10.580 lei - medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 8.200 lei - premiul I/medalie de aur, 6.950 lei - premiul II/medalie de argint, 4.990 lei - premiul III /medalie de bronz şi 3.420 lei - menţiune (sau diplome echivalente).

Premiile pentru elevii premiaţi la competiţiile regionale (olimpiade balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Yakuţia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev") sunt de 3.740 de lei pentru medalie de aur, 3.200 de lei pentru medalie de argint, 2.500 de lei pentru medalie de bronz şi 2.170 de lei pentru menţiune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net