Oferte de Revelion la munte la preţuri din 2009

Ultima actualizare:

Turiştii care aleg să vină de Crăciun şi Revelion la pensiunile din judeţul Braşov vor avea ocazia să asiste la tăierea porcului şi să se implice în prepararea bucatelor tradiţionale. În plus, unii proprietari de pensiuni vor pune la dispoziţie oaspeţilor plimbări cu săniile trase de cai sau îi vor invita să meargă la colindat, din poartă-n poartă, scrie Adevărul.

Cele mai ieftine alternative de petrecere a Sărbătorilor de iarnă în stil tradiţional sunt oferite de pensiunile şi vilele incluse în Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), care pune la dispoziţie aproape 3.000 de locuri de cazare în Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti. Aici, turiştii pot petrece Crăciunul la preţuri cuprinse între 80 şi 140 de lei pe zi, de persoană, în care sunt incluse cazarea, micul dejun şi cina, precum şi masa festivă de Crăciun.

Hotelierii din Sovata şi Sighişoara au oferte care includ meniuri exotice, bal mascat sau programe de SPA, majoritatea locurilor fiind deja rezervate. Pachetele de Revelion pentru trei nopţi cu demipensiune sunt la preţul de 1.220 de lei de persoană, iar cele de şase nopţi cu pensiune completă costă 2.000 de lei. 

În judeţul Sibiu, cele mai multe rezervări au fost făcute pentru noaptea dintre ani, iar preţurile sunt comparabile cu cele de anul trecut sau chiar mai mici cu 5%. Tarifele la pensiunile din Mărginimea Sibiului pornesc de la 600 de lei de persoană, pentru un sejur de patru nopţi la pensiunile de două margarete şi ajung la 2.100 de lei de persoană la pensiunile de patru margarete.

Criza financiară nu a determinat micşorarea tarifelor la cazare în zona Valea Prahovei. Ca să-i atragă pe turişti, hotelierii au inclus în pachetele de Crăciun şi Revelion facilităţi precum acces gratuit la parcare, saună, sală de fitness şi locuri de joacă.

Turiştii care doresc să petreacă în staţiunile montane de pe Valea Prahovei vor plăti la fel de mult ca în 2009. Fie că sunt situate în Sinaia, Buşteni sau Azuga, proprietarii de pensiuni, vile şi hoteluri ţin cu dinţii la preţurile pentru sejururile de Crăciun şi de Revelion.

„Oamenii au început să ne sune să întrebe unde sunt cele mai bune oferte. Turiştii caută în special vile sau pensiuni, şi nu în inima muntelui, ci în staţiuni, aproape de pârtiile de schi, unde să existe să curţi spaţioase, cu grătar, locuri de joacă pentru copii, şi parcare", spune Paul Popa, reprezentant al Centrului de Informare şi Promovare Turistică.

De exemplu, turiştii care vor opta pentru petrecerea Crăciunului la Hotel Sinaia, de trei stele, vor trebui să scoată din buzunare 499 de lei fiecare. În tarif intră trei nopţi de cazare, mic dejun şi o cină festivă, precum şi participarea la un spectacol pentru sosirea lui Moş Crăciun.

Clienţii vor avea acces gratuit la parcare, piscină, saună şi la sala de fitness. Pentru perioada Revelionului, tarifele cresc substanţial. Doritorii vor plăti 1.250 de lei de persoană, pentru trei nopţi de cazare, trei cine festive, mic dejun şi programe artistice.

Mai avantajate vor fi grupurile de turişti care caută să închirieze vile „la cheie". De exemplu, Vila Pitty, din Sinaia, oferă patru camere duble, într-o ambianţă ideală pentru o vacanţă liniştită. Închirierea întregului imobil pentru cinci nopţi, în perioada Revelionului, costă 1.500 de euro.

Cel mai ieftin ies turiştii care nu vor să se cazeze în staţiunile montane, dar optează pentru petrecerea nopţii dintre ani într-un restaurant sau pub din zonă. La Club „Famous", din Sinaia, unde vor evolua DJ-i renumiţi, distracţia de Revelion costă 199 de lei, tarif în care intră bufetul suedez şi băutura.„Noi mai aşteptăm, nu ne aruncăm de pe acum să cumpărăm pachete turistice pentru sărbători. Nu de alta, dar sunt sigur că vor apărea oferte «last-minute», cu preţuri mai mici", a spus Titi Costache, un ploieştean de 34 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net