Oana Stancu şi Adrian Ursu: Am fost cenzuraţi la Realitatea TV

Ultima actualizare:

Întrebat de moderatorlul emisiunii "Sinteza Zilei" dacă vrea şi poate actuala putere să îşi înlăture toţi opozanţii, Adrian Ursu a răspuns: "Este o decizie de politică editorială. Ceea ce s-a întâmplat cu emisiunea "Ora de foc", fără a încerca să părem victime, este însă o operaţiune care are elementele cenzurii clasice, informează adevarul.ro.

S-a decis că nu mai corespunde dorinţelor celui care a hotărât să se implice direct în managementului postului aşa că a fost eliminată. Că era marţi pe la prânz, că s-a spus că avea legătură cu o grilă de programe ce va să vină, erau explicaţii ridicole. După toate motivaţiile, ceea ce s-a întâmplat acolo, a fost o operaţiune de cenzură."

Oana Stancu a completat: "Managerul Realitatea tv are dreptul să facă asta, inclusiv contractul îi dă dreptul să anunţe într-o zi: nu mai am nevoie de serviciile voastre. Numai că nimic anterior zilei de marţi, ora 13, nu a prevăzut acest lucru. Sebastian Ghita avea posibilitatea să spună: "Oana Stancu, tu eşti prea agresivă, Adrian, tu ai prea mult umor. În noua grilă, voi nu mai aveţi emisiune." Şi atunci puteai să zici: e gustul omului, el manageriază staţia, nu ai ce să faci.

Atâta vreme cât acest om cu o săptămână în urmă ne-a rugat să ne asumam acest lot şi un an de zile să nu aducem schimbări; după care vii marţi la prânz fără o explicaţie publică, fără să invoci ratingul. N-a putut să invoce alt argument, nici măcar în relaţia cu noi. Toate acestea nu mă pot face să nu mă întreb dacă acest om a acţionat marţi, la 13, pe baza, metaforic vorbind, unui pistol la tâmplă. Cine putea să îi pună acest pistol la tâmplă astfel încât să ia această decizie brusc, fără acordul directorului editorial al staţiei?"

"Când "Ora de foc" era atât de critică cu statul, iar domnul Sebastian Ghiţă are contracte cu statul, sau numai contracte cu statul, aproape, eu mă pot întreba interesele cui le-a apărat acest om: interesele statului sau cele personale?" s-a întrebat retoric jurnalista Oana Stancu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost invitat în ultima ediţie a emisiunii "Ora de foc" iar preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a avut o intervenţie telefonică în timpul aceleiaşi emisiunii.

Având în vedere acest fapt, Victor Ponta s-a simţit dator să intre în direct, la emisiunea lui Mihai Gâdea, pentru a discuta cu Oana Stancu şi cu Adrian Ursu.

"Mă simt vinovat fără vină, fără intenţie, şi în acelaşi timp solidar. Ştiu că am fost în acea emisiune. Pănă la urmă acuzaţiile cele mai grave, eu le-am adus domnului Blejnar. Domnul Ursu şi doamna stancu au încercat să păstreze o balanţă între mine şi domnul Blejnar, şi ştiu că au făcut o audienţă foarte bună. După aceea am aflat că nu se mai face emisiunea."

Mihai Gâdea i-a adresat preşedintelui PSD următoarea întrebare: "Dacă veţi ajunge la putere, v-aţi putea da cuvântul în această seară că nu veţi suna niciun director de televiziune de canal să îl rugaţi să invite la plimbare nişte realizatori care fac referiri critice la adresa dumneavoastră?"

Victor Ponta a răspuns: "Nu numai că pot să îmi dau cuvântul de onoare, dar pot să spun că nici până acum nu am făcut lucrul acesta. Când am avut vreo nemulţumire faţă de dumneavoastră, de exemplu, Mihai Gâdea, v-am spus-o direct dumneavoastră. Niciodată nu v-am pârât la un patron pentru că nu cred în chestia asta. Am relaţii mai bune sau mai rele cu diverşi realizatori, jurnalişti, dar ideea cu patronul am mai văzut-o şi pe la alte partide, şi pe la PSD. Am relaţii civilizate şi cu patronul dumneavoastră, şi cu domnul Ghiţă. Nu am făcut-o, şi nici nu cred că o s-o fac."

Moderatorul emisiunii "Sinteza zilei" a afirmat că există o relaţie de prietenie între Ponta şi Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV. Gâdea a dorit să ştie dacă are legătură o comandă politică cu decizia domnului Ghiţă. 

"Nu stiu şi nu vreau să comentez. Nu e treaba mea să judec. Sunt multe lucruri care nu îmi plac, dar le ţin pentru mine. Ţin de jocul politic. În rest, dacă mă întrebaţi care este varianta mea, cred că presiunea cu totul şi cu totul inacceptabilă din partea celui care este seful Fiscului în România poate influenţa în acest moment orice societate comercială, inclusiv una din media. Faptul că dumneavoastră nu sunteţi sensibil la acea influenţă, din pacete, este o excepţie, nu este o regulă. Regula este că toată lumea când aude de controale de la Fisc, preferă să facă ce se aşteapta de la ei. Repet, dumneavostră sunteţi, din pacate, excepţia, şi nu regula." a răspuns preşedintele PSD.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net