Oamenii de Neanderthal erau agresivi şi obsedaţi de sex

Ultima actualizare:

Examinând fosilele, cercetătorii au reuşit să-şi dea seama care era nivelul anumitor hormoni cu rol important în comportament, relevă „The Daily Telegraph".

Practic, oamenii de ştiinţă au pornit analiza de la rezultatul unui studiu precedent potrivit căruia, atât în cazul oamenilor, cât şi în cazul primatelor, expunerea la testosteron în perioada intrauterină determină o agresivitate crescută şi duce la promiscuitate.

Totodată, studii precedente arătau că băieţii expuşi unui nivel mai mare de testosteron în pântecul mamei au degetul inelar mai lung decât ceilalţi.

În aceste condiţii, cercetătorii au analizat lungimea degetelor inelare la fosilele oamenilor de Neanderthal. Cum aceasta depăşeşte media înregistrată la omul modern, oamenii de ştiinţă au tras concluzia că strămoşii noştri prezentau un nivel mult mai mare de testosteron, scrie Adevărul.

„Am folosit aceste informaţii pentru a încerca să stabilim ce tip de comportament aveau primatele de odinioară şi hominizii. Deşi avem un număr limitat de fosile şi sunt necesare şi alte studii pentru a avea certitudini, metoda de lucru ne furnizează date importante privind modul în care se purtau strămoşii noştri", a declarat antropologul Susanne Shultz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net