O româncă, proprietară de castel în Franţa de 4 milioane de euro

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O femeie de afaceri din Baia Mare poate spune că are mai mult decât a visat vreodată: e deşteaptă, are doi copii minunaţi, e bogată şi are un castel în Franţa.

Un regizor vrea să îl aducă aici pe celebrul actor Brad Pitt, iar peste o mie de cupluri vor să-şi facă aici nunta.

Angela Crăciun se afla în Monaco, anul trecut, să caute un sediu pentru un proiect al său, un centru cultural internaţional. Într-o revistă mondenă a văzut un anunţ interesant: un celebru anticar francez vindea un castel pe Valea Loirei, în localitatea unde s-a născut regele Henric al IV-lea.

Proprietarul domeniului, Jean Renoncourt, tocmai pierduse un proces urât cu Elton John şi trebuia să îi plătească 250.000 de lire sterline. Îi vânduse nişte statuete antice "false", iar acum era nevoit să vândă castelul de la Huardière, din Sully sur Loire, ca să acopere datoria.

"Am ştiut din prima clipă că va fi castelul meu. Aleea de intrare este fabuloasă, ca în poveşti, străjuită de flori superbe, iar interiorul era de vis. Am plătit două milioane de euro şi, de atunci, am mai investit până la patru milioane de euro. Castelul era bine îngrijit şi se afla în stare bună. Dar, am simţit nevoia să aduc şi moşteniri de familie, tablouri, ceasuri şi mobilier. La subsolul castelului, am amenajat un atelier de restaurare", ne-a povestit Angela Crăciun, foarte încântată de această achiziţie.

Când vorbeşte despre domeniul său de pe Valea Loirei, "castelana" face gesturi ample şi foloseşte numai cuvinte de laudă. Intrarea se face pe nişte porţi mari, impresionante, iar aleea este plină de flori, din luna aprilie până toamna târziu.

Peste tot în curte, sunt specii de plante protejate, dar şi sălbăticie "intenţionată". "Sunt o mulţime de păsări rare, dar trebuie să vedeţi vulturul pescar! Este superb!", spune mândră Angela Crăciun.

Iniţial, ea dorea să înfiinţeze aici un centru cultural şi turistic internaţional. Până când acest vis se va împlini, ea îşi invită prietenii şi organizează pentru ei plimbări pe Valea Loirei.

"Nu am plecat din ţară să caut ceva mai bun. Aşa a fost să fie! Eu apreciez banul şi nu l-am aruncat niciodată. Nici copiii mei, Adrian şi Diana, nu se consideră «castelani»", mai spune Angela Crăciun.

Brad Pitt va filma o nuntă ca-n poveşti

Angela Crăciun abia cumpărase castelul când a primit o ofertă nesperată de la un regizor american.

simeon stalpnicul png

"A venit un regizor de la Hollywood, care căuta locaţii pentru un film cu Brad Pitt. Este vorba despre o iubire imposibilă, iar la un moment dat este o nuntă de epocă, la un castel. Când a văzut Château de la Huardière şi domeniul, a zis că este fabulos, exact ce căuta. De cum s-a auzit acest lucru, am primit peste o mie de solicitări de la persoane necunoscute care voiau să se căsătorească pe domeniul meu. Am luat în serios această idee pentru că pot fi primite între 80 şi 100 de persoane, în castel şi în pavilionul din curte. Încă nu am calculat costurile, dar voi face curând pregătirile necesare", ne-a spus Angela Crăciun.

Château de la Huardière are 159 de ani

Château de la Huardière a fost construit în anul 1850, în stilul "directoire", după modelul castelului oferit de regele Franţei, Louis al XVI-lea, soţiei sale Maria Antoaneta.

Localitatea Sully sur Loire este şi ea celebră: aici s-a născut regele Henric al IV-lea. Unul dintre proprietari a fost André Malraux, scriitor şi om politic, colaborator al preşedintelui Charles de Gaulle.

Penultimul proprietar a fost anticarul francez Jean Renoncourt, care a menţinut domeniul în stare foarte bună.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net