O profesoară lesbiană a luptat zece ani să adopte un copil

Ultima actualizare:

    Emmanuelle B., în vârstă de 48 ani, trăieşte cu partenera sa de peste 20 de ani
Emmanuelle B., în vârstă de 48 ani, trăieşte cu partenera sa de peste 20 de ani

Justiţia franceză a autorizat marţi adopţia unui copil de către o învăţătoare lesbiană, care se lupta de 10 ani pentru acest drept, transmite AFP.

Tribunalul administrativ din Besançon a anulat astfel deciziile consiliului general a departamentului Jura, care a refuzat în două rânduri să îşi dea acordul pentru adopţie.

În acelaşi dosar, Curtea Europeană a Drepturlor Omului (CEDO) a condamnat în 2008 Franţa pentru discriminare sexuală, subliniind că statul francez autorizează adoptarea unui copil de către o femeie necăsătorită, şi că discriminarea persoanelor pe baza orientării lor sexuale este interzisă de Convenţia europeană a drepturilor omului.

'Înarmată' cu această decizie, Emmanuelle B., în vârstă de 48 ani, care trăieşte în cuplu de peste 20 de ani cu o parteneră, a depus în ianuarie o nouă cerere de adopţie.

În pofida rapoartelor sociale favorabile adopţiei unui copil cu vârsta între 6 luni şi 10 ani, consiliul general din Jura a refuzat să îşi dea acordul, pe motiv că existau 'diferenţe notabile în cuplu faţă de proiectul de adopţie, mai ales faţă de vârsta copilului', şi că partenera Emmanuellei B. arăta 'puţin angajament afectiv faţă de copil'.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net