O gravidă şi patru bătrâni, salvaţi cu elicopterul - FOTO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O gravidă din Padina şi patru bătrâni din localităţi izolate din judeţul Buzău, a căror viaţă era în pericol au fost salvaţi cu un elicopter al ministerului de interne şi transportaţi la spitalul judeţean Buzău. Oamenii ar fi trebuit să ajungă de miercuri la dializă însă din cauza că drumurile au fost impracticabile nu a fost posibil să fie transporaţi cu ambulanţele.Văzând că nu există nicio altă cale pentru a-i ajuta pe bolnavi, ISU Buzău a cerut ajutorul Ministerului de Interne.

Prima pacientă transportată pe calea aerului a fost femeia de 27 de ani gravidă în luna a noua din Padina. Femeia ar fi trebuit să ajungă de acum trei zile la Maternitate însă ambulanţa care trebuia să o transporte nu a reuşit să străbată troienele de pe DN 2C. Elicopterul a preluat-o mai întâi pe ea şi a adus-o la Maternitaea din Buzău.

Click aici pentru a vedea imagini de la decolare!

Aeronava a fost încărcată apoi cu alimente pentru sinistarţii de la Balta Albă şi a plecat către alţi patru bătrâni bolnavi cu afecţiuni renale din Băile şi Balta Albă. Oamenii cu vârste cuprinse între 60 şi 75 de ani şi-au facut cruce când au văzut elicopterul aterizând pentru că nu mai sperau ca cineva să-i salveze.

"Când am văzut că nu există altă soluţie să îi scoatem pe oameni de acolo am fcut solicitare la minister să ne trimită un elicopter ca să putem ajunge la ei şi să îi transportăm la spital. Într-o oră cererea a fost aprobată şi aşa am putut să le ducem şi alimente dar şi să îi ducem la dializă", ne-a declarat Gabriela Boiangiu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

Bătrânii dependenţi de dializă erau pe punctul de a face criză de rinichi şi dacă nu ar fi ajuns aseară la dializă riscau chiar să-şi piardă viaţa.

"Nu mai puteam mamă să mai rezistăm. Suntem bătrâni şi bolnavi şi credeam că o să murim aici. Am văzut nămeţii ăştia şi nu credeam că mai ajunge cineva la noi să ne ducă la dializă. Când am văzut epicoptereul ăsta am zis că Dumnezeu l-a trimis la noi ca să ne salveze", ne-a declarat Vasilica Vrânceanu, o femeie de 60 de ani care avea nevoie urgent de dializă.

Elicopterul care venise să îi ducă pe cei patru la spital era încărcat cu alimente pentru sinistraţii de la Balta Albă care erau cazaţi în şcoală şi în locuinţele localnicilor şi care nu mai mâncaseră pe săturate de multă vreme.

"Suntem aici de vreo trei zile şi nu mai puteam de foame. Cred că este cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat de când suntem aici", ne-a declarat unul dintre sinistraţi.

Drumul care a fost parcurs în câteva minute cu elicopterul a fost o experienţă unică pentru bolnavi. Au avut emoţii, însă când s-au văzut ajunşi la sol le-a revenit speranţa. Ei au fost preluaţi de la elicopter cu ambulaţa şi transportaţi la Spitalul Judeţean Buzău unde li s-a făcut dializă.

ISU Buzău a solicitat sprijin pentru transportul bolnavilor care necesita dializă şi pentru zilele următoare pentru că drumurile continuă să fie închise.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net