O fetiţă a murit după ce a fost vaccinată împotriva HPV

Ultima actualizare:

    Natalie Morton a decedat la scurt timp după ce a fost vaccinată la şcoală
Natalie Morton a decedat la scurt timp după ce a fost vaccinată la şcoală

Autorităţile britanice din domeniul sănătăţii au deschis o anchetă în legătură cu moartea unei fetiţe de 14 ani care abia fusese vaccinată împotriva cancerului de col uterin.

Natalie Morton a murit într-un spital luni, la câteva ore după ce i s-a administrat vaccinul Cervarix, care protejează împotriva a două tulpini ale HPV (Human Papilloma Virus), ce cauzează cancerul de col uterin.

Fetiţa a fost vaccinată la şcoala unde învăţa, din Coventry, în centrul Angliei. Ea părea să fie sănătoasă înainte de administrarea serului.

Caron Grainger, director pe probleme de sănătate publică la Coventry City Council, a declarat marţi că va fi efectuată o autopsie pentru a se stabli dacă există vreo legătură între moartea fetiţei şi vaccin. Oficiali din domeniul sănătăţii au afirmat, de asemenea, că au izolat un lot de vaccin oferit şcolii.

Serviciul public de sănătate din Marea Britanie a început vaccinarea adolescentelor anul trecut şi, în baza unui program, au fost administrate până în prezent peste 1,4 milioane de doze de vaccin.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net