O farmacistă la capturat pe hoţ, după o tentativă de jaf

Ultima actualizare:

    Tânărul a ameninţat-o pe farmacistă cu un pistol din plastic
Tânărul a ameninţat-o pe farmacistă cu un pistol din plastic

Un individ cu cagulă pe faţă a încercat, vineri seara, să jefuiască o farmacie din zona centrală a municipiului Roşiorii de Vede, Teleorman, folosindu-se de un pistol care s-a dovedit a fi de jucărie, ulterior asupra sa fiind găsite un aparat cu electroşocuri şi un cuţit cu lama de 22 de cm.

Potrivit comandantului Poliţiei din Roşiori de Vede comisar şef Tudor Marin, vineri, în jurul orei 19:00, individul a pătruns în incinta farmaciei şi sub ameninţarea cu moartea, folosindu-se de un pistol, a încercat s-o oblige pe farmacistă să îi dea banii din încasări.

"La ora 19:00 am fost sesizaţi printr-un apel la numărul de urgenţă 112 că în farmacia de lângă parcul central al municipiului a pătruns un individ cu cagulă şi pistol care a ameninţat-o şi bruscat-o pe farmacistă somând-o să-i dea banii. La faţa locului s-a deplasat o patrulă mixtă de poliţişti şi jandarmi care l-au imobilizat pe atacator şi l-au reţinut", a declarat Marin Tudor.

În unitate, în momentul atacului, mai era o femeie care a reuşit să se strecoare afară imediat şi a început să caute ajutoare, sunând inclusiv la numărul de urgenţă 112.

Farmacista agresată, Cristina Ţecu, a declarat că individul a pătruns în farmacie cu o umbrelă deschisă în faţă, încercând să mascheze pistolul pe care îl ţinea în mână, a lovit-o peste faţă, apoi i-a lipit pistolul de obraz şi a ameninţat-o cu moartea, cerând să-i dea banii.

"Ia ce vrei şi lasă-mă i-am strigat, dar el voia să îi dau eu banii", a povestit farmacista.

Potrivit declaraţiilor sale, în momentul atacului, individul avea în mână şi un aparat cu electroşocuri, dar nu a apucat să îl folosească. Încercând să scape, farmacista a prins pistolul şi l-a împins cu putere de lângă faţa sa, moment în care ţeava pistolului s-a smuls şi femeia şi-a dat seama că este, de fapt, o jucărie.

Aceasta a început să se lupte cu agresorul. Conform declaraţiilor sale, după circa 10 minute de îmbrânceli cu acesta, a reuşit să ajungă lângă uşă şi apoi afară. A prins cu putere de clanţa uşii de la intrare, singura cale de acces în interior şi a început să strige după ajutor. În interior, atacatorul a încercat să se facă nevăzut împrăştiind în farmacie praful dintr-un extinctor, apoi s-a baricadat în depozitul farmaciei, folosind un raft cu medicamente.

În ajutorul farmacistei au sărit femeia care fusese mai devreme înauntru şi doi tineri. Între timp, la faţa locului a ajuns şi patrula mixtă de poliţişti şi jandarmi care l-au imobilizat şi reţinut pe atacator. Asupra lui s-a găsit o geantă în care erau un cuţit cu lama de 22 cm, un aparat electroşoc, două perechi de mănuşi chirurgicale, o şapcă, o pereche de pantaloni de trening, o pereche de pantofi sport, o pereche de ochelari de soare şi o sticlă de doi litru cu clor folosit pentru albitul rufelor. După conţinutul genţii, poliţiştii bănuiesc că s-a schimbat de haine în parc, ca să nu fie recunoscut.

Atacatorul se numeşte Tudosă Paul Mihăiţă, are 18 ani şi este elev în clasa a XII a la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" din localitate. El provine dintr-o familie dezorganizată şi, deşi are domiciliul în localitate, după despărţirea părinţilor locuieşte cu chirie doar cu mama sa.Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de tâlhărie. Potrivit poliţiştilor, tânărul mai este suspect într-un alt caz de tâlhărie petrecut cu două luni mai devreme, când, o femeie a fost prădată de geantă, la intrarea în blocul în care locuia, de un individ mascat care s-a folosit de un spray paralizant.

Dacă se dovedeşte vinovat şi în acest caz, cele două dosare se conexează. După reţinere, acesta a fost introdus în arestul IPJ Teleorman, urmând ca sâmbătă să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net