«Nu ne luaţi banii de biberoane!»

Ultima actualizare:

    Mariana, Marian şi fetiţa lor  Maria Florica au venit la protest  ca să-şi apere drepturile, inclusiv  ale frăţiorului care e pe drum
Mariana, Marian şi fetiţa lor Maria Florica au venit la protest ca să-şi apere drepturile, inclusiv ale frăţiorului care e pe drum

Părinţii cu bebeluşi sunt extrem supăraţi din cauză că vor fi scăzute indemnizaţiile de creştere a copiilor. Au ieşit în stradă cu cărucioarele şi au protestat înghe­­suiţi pe o bucăţică de trotuar, păziţi de jandarmi.

Câteva zeci de bunici, mămici şi tinere familii au protestat ieri pe trotuarul din faţa Ministerului Muncii, pe o vreme rece.

Copiii au plâns, au băut lăptic sau au dormit, timp în care au mai murdărit un rând de pamperşi care au mărit „provizia" adusă special de acasă pe părinţi.

Pentru că afară a plouat şi a fost frig, copiii au fost înfofoliţi şi acoperiţi în cărucioare cu huse impermeabile. „Muncesc de la 16 ani şi am studii superioare. Soţul meu a fost disponibilizat din Armată şi locuim cu bunicii.Dacă vor tăia de la mame şi de la pensionari nu ştiu cum ne vom descurca. Ne-am întoarce la muncă, dar nu avem unde. Ce vrea Guvernul să facă este o aberaţie pentru că alocaţiile reprezintă doar 0,02% din PIB, dar pentru noi ar fi un sacrificiu imens. Chiar nu ştiu cum am să pot creşte copiii cu alocaţiile astea tăiate. Acum primesc 1.400 de lei, fiindcă am avut venituri mai mari", ne-a spus Mariana Florica, însărcinată în luna a şasea, venită la protest împreună cu soţul ei Marian şi cu Maria, de un an şi şase luni.

„Nu ne băgaţi în rahatul vostru!", au strigat mămicile şi au arătat scutecele folosite ale copiilor. „Chiar nu aveţi nici o limită?", au întrebat tăticii şi bunicile prezente.

Aproape 40.000 de persoane au semnat o petiţie împotriva reducerii indemnizaţiilor pentru mame şi copii. În luna martie, 193.000 de persoane primeau 85% din veniturile realizate în ultimele 12 luni.

Elena Asandei a venit la miting cu Maria, de opt luni şi l-a lăsat la creşă pe Daniel, de doi ani

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net