Nu mânca mai mult de 3 felii de şuncă pe zi! Faci cancer

Ultima actualizare:

Vezi şi:

Iată sfaturile unei mame muribunde pentru fetiţa ei de trei anişori!

Aşa te protejezi de razele periculoase ale soarelui

Experţii de la Fundaţia Mondială de Cercetare a Cancerului (World Cancer Research Fund) atrage atenţia că mai mult de 500 de grame de carne roşie pe săptămână poate creşte riscul îmbolnăvirii de cancer intestinal.

Ei se referă la carnea de vită, porc sau miel, precum şi la mezeluri. Cercetătorii spun că cei care mănâncă peste 90 de grame de carne roşie pe zi ar trebui să scadă cantitatea la 70 de grame, ceea ce înseamnă trei felii de şuncă sau maximum doi hamburgeri de vită.

Carnea roşie conţine acizi graşi saturaţi, nişte grăsimi nesănătoase, care se depun pe artere. De aceea, nu e de glumă, mai ales pentru persoanele trecute de 40 de ani, vârstă la care ar trebui să scădem cantitatea de carne roşie consumată.

În Marea Britanie, 36.000 de persoane se îmbolnăvesc anual de cancer intestinal, iar dintre acestea mor 16.500. Dacă ar fi fost preveniţi să nu mai mănânce carne, ci mai multe fibre, aproape jumătate dintre bolnavi ar fi putut fi salvaţi.

Click! spune

Laptele, usturoiul şi suplimentele alimentare care conţin calciu ar putea reduce riscul îmbolnăvirii de cancer intestinal, spun cercetătorii WCRF, citaţi de “The Guardian”.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net