Neptun şi Uranus pot avea oceane cu diamant lichid

Ultima actualizare:

    Culoarea ciudată a planetei Neptun ar putea fi dată de întinderea de diamant lichid. (Foto: popsci.com)
Culoarea ciudată a planetei Neptun ar putea fi dată de întinderea de diamant lichid. (Foto: popsci.com)

Oamenii viitorului nu vor mai trebui să aştepte să călătorească în Pandora pentru a avea şansa de a obţine unobtanium (celebrul minereu foarte valoros din filmul Avatar) deoarece planetele Uranus şi Neptun ar putea avea aisberguri de diamant plutind deasupra mărilor de diamant lichid.

Descoperirea surpriză reiese din prima măsurătoare detaliată a punctului de topire a diamantului, relatează Discovery News, citat de Adevărul.

Oamenii de ştiinţă au tăiat un diamant cu un laser la o presiune de 40 milioane de ori mai mare decât atmosfera terestră, la nivelul mării, şi apoi încet au redus temperatura şi presiunea.

În cele din urmă ei au constatat că diamantul se comportă precum apa îngheţată în timpul procesului de decongelare, iar bucăţi de diamant vor pluti într-un diamant lichid.

Comoara de la periferia Sistemului Solar

Oceanele de diamant ar putea explica de ce câmpurile magnetice ale planetelor Uranus şi Neptun apar înclinate faţă de axa nord-sud, ţinând cont că ele (oceanele de diamant) s-ar putea curba sau îndoi.

Ambele planete pot fi alcătuite din mai mult de 10% carbon, elementul esenţial pentru crearea cubului de diamant.

Oamenii de ştiinţă nu vor şti cu siguranţă până când nu vor putea lansa misiuni pe aceste planete sau nu vor încerca să simuleze condiţiile de acolo aici, pe Pământ.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net