Nemţii, pariu pe Miroslav Klose

Ultima actualizare:
Germania - Australia
Germania - Australia

Duminica seară, în meciul cu Australia, Joachim Löw va începe cu Miroslav Klose în avanposturi, deşi forma sportivă a acestuia îl recomandă doar pentru un loc pe banca de rezerve.

La 9 iunie, Klose a împlinit 32 de ani chiar în cantonamentul Germaniei, atacantul lui Bayern fiind conştient că turneul final din Africa de Sud poate fi ultimul din cariera sa. Până acum, jucătorul născut în Polonia s-a simţit ca peştele-n apă la Mondiale: cinci goluri în 2002 plus alte cinci în 2006 (golgheter al competiţiei).

Astfel, deşi n-a fost niciodată un jucător spectaculos, „vulpoiul" Klose s-a remarcat printr-o constanţă de care n-a mai dat dovadă nimeni de-a lungul timpului. Pentru Klose se poate însă şi mai mult, adică să înscrie de cel puţin cinci ori la al treilea Campionat Mondial.

Serbia - Ghana
Serbia - Ghana

Pentru această şansă trebuie să-i mulţumească însă selecţionerului Löw, după un sezon modest, în care şi-a pierdut locul în echipa de start al lui Bayern, finalista Ligii Campionilor.

Misteriosul antrenor neamţ crede orbeşte în „talismanul" Klose şi a trecut peste toate presiunile venite din ţara sa privind titularii din atacul „Mannschaft-ului". Inclusiv „Kaiserul" Franz Beckenbauer a fost de părere că jucători în formă precum Cacau sau Kiessling (să nu mai vorbim de Kuranyi, lăsat acasă!) merită mai multe şanse decât „pariul" Klose.

Duminică seară, împotriva „cangurilor" australieni, nemţii vor să facă primul pas în tentativa de a cuceri al patrulea titlu mondial. Pentru această performanţă, alb-negrii au promisă o primă de 250.000 de euro de fiecare jucător, cu 50.000 mai mică decât la precedentul turneu, organizat chiar în Germania.

Comparativ, iată şi banii câştigaţi de nemţi la primele trei titluri: 1.280 de euro plus un televizor şi un scuter în 1954, 35.900 de euro plus un VW Beetle în 1974 şi 64.100 de euro în 1990.

Algeria - Slovenia
Algeria - Slovenia

Polemici aprige pe numele stadionului

Meciul Algeria - Slovenia (duminică, ora 14.30, TVR 1), al doilea din Grupa C, se va juca la Polokwane, pe stadionul „Peter Mokaba". Numele arenei a fost dat în memoria unui fost militant antiapartheid, decedat în 2002, care a lansat controversatul slogan „Kill the boer, kill the farmer!" (Ucideţi-i pe fermieri!).

„A instigat la crimă împotriva albilor. Este inacceptabil ca numele său să aibă legătură cu fotbalul şi cu FIFA", acuză în aceste zile organizaţia sud-africană Afriforum, care apără drepturile celor numiţi „the boer", urmaşi ai fermierilor olandezi.


    Algeria - Slovenia
Algeria - Slovenia

«Ghanezul» Rajevaci îşi înfruntă conaţionalii

Serbia, fosta adversară a României din preliminariile CM 2010, îşi începe aventura în Africa de Sud împotriva Ghanei (astăzi, ora 17.00, TVR 1).

Jucătorii lui Radomir Antici nu vor fi însă o necunoscută pentru naţionala „Stelelor Negre", pregătită chiar de un sârb. Înainte de a ajunge pe banca Ghanei, Milovan Rajevaci a antrenat mai multe echipe din ţara sa natală, printre care şi Steaua Roşie Belgrad.

Ambele echipe sunt într-o profundă criză de rezultate, rezultatele din amicalele premergătoare Mondialului fiind îngrijorătoare atât pentru Rajevaci cât şi pentru Antici.


    Serbia - Ghana
Serbia - Ghana

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net