Nebunii de la Socola vor să se sinucidă de ziua lor

Ultima actualizare:

    Sindromul «Mădălina»
Sindromul «Mădălina»

15 bolnavi aflaţi în evidenţa Spitalului de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi le-au spus medicilor şi familiilor, în ultima săptămână, că se vor sinucide de ziua lor, aşa cum a făcut artista Mădălina Manole.

„Avem un număr tot mai mare de pacienţi cu intenţie suicidară, care doresc să îşi ia viaţa de ziua lor de naştere, urmând astfel modelul «Mădălinei Manole».Medicii din pavilioane au relatat multiple astfel de cazuri în ultima săptămână, vreo 15. Se pare că nici să mori nu mai ai dreptul, iar acest eveniment a declanşat o reacţie generală în rândul populaţiei", a declarat Călin Scripcaru, managerul Spitalului „Socola".

Medicii le recomandă rudelor pacienţilor cu probleme psihice să-i supravegheze îndeaproape pe bolnavi. Specialiştii susţin că de obicei bărbaţii aleg să se sinucidă prin metode mai dure decât femeile.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net