Ne vin rudele din focarele porcinei?

Ultima actualizare:

Sărbătorile de iarnă îi aduc acasă pe românii plecaţi peste mări şi ţări. Deja se gândesc la revederea cu cei dragi şi fac listele de cumpărături.

Cei mai mulţi vin din Italia, Spania şi Germania, fiind mai aproape de ţară. Totuşi, nici cei stabiliţi în Canada, America sau Australia nu se lasă mai prejos.

Anul trecut, numai prin Vama Nădlac, au intrat în ţară, de sărbători, peste 250.000 de persoane. Revederile sunt frumoase şi emoţionante, însă, de data aceasta ar putea să fie şi surse de infectare cu virusul gripei porcine, ţinând cont că în ţările de unde se întorc românii, au fost înregistrate sute de mii de îmbolnăviri.

Numai în Italia, gripa porcină a făcut, până în prezent, 32 de victime , iar peste 700.000 de oameni sunt infectaţi cu A H1N1. În Spania, 63 de oameni au murit, în Germania 6, în Canada 101, în Australia 200, iar în America, peste 1.000.

Marian Traşcă, de 27 de ani, şi Ana Maria Irimia, de 23 de ani, trăiesc de mai mulţi ani la Milano, iar, în decembrie, vor pleca spre România.

„Suntem decişi să mergem în ţară, pentru că ne este dor de tradiţiile româneşti şi avem de rezolvat câteva probleme personale. Gripa nu este un motiv serios pentru a ne schimba planurile", ne-a spus Ana.

Alexandru Constantin Necula, de 20 de ani, stă în localitatea Villanueva del Pardillo, din Spania. La sfârşitul acestei luni vrea să se întoarcă acasă.

„Am văzut la televizor că în ţară este o adevărată isterie din cau­­za gripei porcine. Îmi este un pic teamă, mai ales că în România sistemul sanitar nu este ca aici", ne-a mărturisit tânărul.

SUA. Dana, mama Isabellei şi a lui Tudor, nu e hotărâtă dacă să-şi aducă copiii în ţară,de Sărbători. “Cert e că îmi voi vaccina copiii împotriva virusului ca să fie în siguranţă”.

image

Şcolile închise de gripă îşi reiau cursurile

Astăzi, se vor relua cursurile în următoarele şcoli, care au fost închise, timp de şapte zile, din cauza gripei porcine: Iaşi - Liceul Agricol, Colegiul Naţional "M. Sadoveanu" şi Grupul Şcolar Economic de Turism; Dolj - Şcoala Generală Filiaşi; Suceava - Liceul Militar Câmpulung Moldovenesc; Bacău - Colegiul Naţional Ferdinand I; Bucureşti - şcolile generale nr. 147 şi nr. 153.

Două tinere din Iaşi, în stare critică

Două femei au ajuns, sâmbătă seară, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi cu insuficienţă respiratorie acută, fiind suspecte de gripă porcină.

Rezultatele analizelor au confirmat aseară că ambele paciente au virusul A H1N1. În cazul uneia dintre femei, o tânără de 35 de ani din localitatea suceveană Rădăuţi, medicii au decis să o conecteze la aparate pentru ca aceasta să mai poată respira.

„Mai grav este cazul doamnei de 35 de ani din Rădăuţi, care este obeză", a declarat dr. Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Atât pacienta obeză, cât şi cealaltă, o ieşeancă de 40 de ani, vor rămâne sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie.

„Cel mai probabil, au luat virusul acum o săptămână şi acum se manifestă boala mai grav", a mai spus Cepoi.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net