Ziua Unirii, sărbătorită fără proteste anul acesta la Iași

Ultima actualizare:

    Militarii în rezervă au renunțat la acțiunea de protest programată pentru 24 ianuariefoto jurnalul.ro
Militarii în rezervă au renunțat la acțiunea de protest programată pentru 24 ianuariefoto jurnalul.ro

Festivitățile cu ocazia zilei de 24 ianuarie de la Iași, prilejuite de împlinirea a 157 de ani de la Mica Unire, vor fi anul acesta unele mai liniștite. Dacă până acum această manifestare era însoțită de proteste ale diverselor categorii sociale, de la medici, la profesori sau pensionari, anul acesta se pare că totul se va desfășura conform protocolului și nu vor exista proteste organizate.

Cadrele militare disponibilizate au dorit să-și prezinte nemulțumirile legate de veniturile obținute din pensii în fața președintelui Iohannis și a premierului Dacian Cioloș, cu ocazia vizitei pe care aceștia o vor inteprinde la Iași pe data de 24 ianuarie. După discuții cu autoritățile locale însă, aceștia au renunțat la acest mod de exprimare a nemulțumirilor după ce au primit asigurări din partea acestora că se încearcă obținerea unei intrevederi cu delegația premierului Cioloș.

"Ca urmare a discuțiilor constructive purtate între membrii Biroului Operativ al SCMD Filiala Iași în ziua de 19.01.2016 cu dl.Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului și în ziua de 20. 01. 2016 cu dl.Razvan Bogdan Abalasi, subprefectul județului (la solicitarea expresa a acestora) Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, Filiala Iași a hotărât să renunțe la organizarea și desfășurarea mitingului de protest programat în ziua de 24 ianuarie între orele 15.30- 17.30 pe spațiul public din fața sediului Instituției Prefectului Iași (str.Anastasie Panu nr.60) și aprobat prin "Dispoziția nr.45/14.01.2016 privind aprobarea solicitării SCMD filiala Iași privind organizarea unei adunari publice (actiune de pichetare).În consecință și în conformitate cu cele convenite ,începând cu 21.01 2016 orele 08.00, toate măsurile de organizare și defășurare a mitingului de protest se sistează", se arată într-un comunicat al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net