Ziua Regalităţii: Mesajul premierului Victor Ponta

Ultima actualizare:

    Premierul alături de Regele MihaiFoto: Mediafax
Premierul alături de Regele MihaiFoto: Mediafax

Într-un mesaj cu ocazia Zilei Regalităţii, premierul a transmis, în numele Guvernului și al său, cele mai bune gânduri de respect și considerație față Casa Regală, în semn de apreciere pentru contribuția adusă istoriei, integrității și identității naționale.

Casa Regală a sprijinit România în momente dificile, a învățat ce înseamnă patriotismul și a oferit țării o direcție puternică prin definirea unor repere morale înalte, românii având obligaţia să susțină aceste valori și să învățe noile generații să facă la fel, afirmă premierul Victor Ponta.

"Ziua Regelui este una dintre cele mai importante sărbători ale României, fosta noastră zi națională în perioada proclămarii independenței țării și încoronarii Regelui Carol I până după finalul celui de-al Doilea Război Mondial. În trecut, românii se bucurau de acest moment prin​ lupte cu flori și focuri de artificii, petrecând ziua alături de familia regală. Cred că este important să retrăim această atmosferă de sărbătoare și acum, iar în acest sens salut decizia Parlamentului de a adopta în luna aprilie Proiectul de Lege nr. 609/2013 privind declararea zilei de 10 Mai ca sărbătoare naţională - zi nelucrătoare. Casa Regală a sprijinit România în momente dificile, ne-a învățat ce înseamnă patriotismul și a oferit țării o direcție puternică prin definirea unor repere morale înalte. Avem obligaţia să susținem aceste valori, să ne respectăm istoria și să învățăm noile generații să facă la fel. La mulți ani Casei Regale!", spune Ponta.

Camera Deputaţilor a decis, în luna aprilie, ca 10 mai să fie zi de sărbătoare naţională, fiind ziua care marchează trei momente istorice - începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net