Ziua Mondială de rugăciune a femeilor de pretutindeni

ziua-mondiala-de-rugaciune-a-femeilor-de-pretutindeni.jpg

Ziua Mondială de rugăciune a femeilor de pretutindeni
“Veniţi, că iată toate sunt gata” (Luca 14:17)
foto: Shutterstock

Ziua Mondială de rugăciune a femeilor de pretutindeni este sărbătorită începând din anul 1890 şi este principala mişcare ecumenică a femeilor. Mişcarea a fost declanșată de femeile creştine din Statele Unite şi Canada, iar astăzi este sărbătorită în peste 180 de ţări. În România, Ziua Mondială de rugăciune a femeilor de pretutindeni este sărbătorită de peste 40 de ani.

Ziua Mondială de rugăciune a femeilor de pretutindeni se celebrează în prima vineri a lunii martie

Prima slujbă oficiată în Bucureşti cu ocazia zilei mondiale de rugăciune a femeilor ceştine a avut loc în anul 1993 după înfiinţarea Forului Ecumenic al Femeilor Creștine din România.

De atunci, cu regularitate, în prima zi de vineri a lunii martie femeile creştine de toate confesiunile se întrunesc şi se roagă pentru o ţară anume, ţară unde femeile sunt marginalizate. Anul acesta femeile creştine de pretutindeni se vor ruga pentru Slovenia.

ziua-mondiala-de-rugaciune-a-femeilor-de-pretutindeni-2.jpg

Ziua Mondială de rugăciune a femeilor de pretutindeni
În anul 2002, femeile creştine s-au rugat pentru România
foto: Shutterstock

 

Slovenia este una din cele mai mici şi mai tinere ţări ale Europei. A fost parte a Republicii Iugoslave şi şi-a cucerit independenţa în 1991. Din populaţia de numai două milioane de locuitori, aproximativ 60% este de religie creştină, romano-catolică. Ziua Mondială de rugăciune a femeilor de pretutindeni va avea anul acesta drept motto “Veniţi, că iată toate sunt gata” (Luca 14:17)

În anul 2002, femeile creştine din peste 120 de ţări s-au rugat timp de 24 de ore pentru România.

Ziua Mondială de rugăciune a femeilor de pretutindeni, chiar dacă este organizată de femei, se adresează tuturor creştinilor, cu mesajul de a nu rămâne indiferenţi în faţa nedreptăţilor sociale, de a lupta împotriva traficului de persoane şi de a arăta compasiune şi înţelegere celor care se confruntă cu suferinţe sau au de depășit obstacole dificile în viaţă.

Loading...

Citește și

  • Calendar ortodox 2019, martie. Sărbători religioase, sfinţi, posturi, bunavestire

    Sărbătorile religioase și posturile din Calendarul ortodox 2019 sunt foarte importante pentru toți credincioșii creștin ortodocși, așa că trebuie să fie la curent cu ele. Click! îți spune care sunt sărbătorile religioase și zilele de post din luna februarie, conform Calendarului ortodox 2019, ca să te poți pregăti pentru ele. Praznicul lunii martie este Bunavestire, la 25 martie.

  • Cât de importantă este rugăciunea de dimineaţă

    Rugăciunea de dimineaţă este cel mai potrivit mod prin care un creştin cu dragoste de Dumnezeu îşi poate începe ziua. Rugăciunea poate fi citită sau spusă pe de rost, poate fi dintr-o carte de rugăciuni sau spusă din sufletul credinciosului după nevoile lui.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1