«Ziua Europei», sărbătorită cu vin şi fanfară

Ultima actualizare:

    «Ziua Europei»
«Ziua Europei»

Nici bine nu s-au liniştit după minivacanţa de 1 Mai, că bucureştenii au încă un motiv de petrecere. „Ziua Europei”, dar şi „Ziua Independenţei de Stat a României”, vor fi celebrate astăzi în parcuri, dar şi la metrou. Dacă aveţi chef de sărbătorit, Click! vă spune ce nu trebuie să rataţi.

Petrecere la metrou.  Astăzi, între orele 16.00 şi 19.00, cei care circulă cu metroul vor fi întâmpinaţi cu momente artistice de muzică şi dans. Totodată, călătorii se vor putea bucura de proiecţii de film,  vor degusta vinuri şi produse tradiţionale ale statelor europene. Tot azi, 28 de staţii de metrou vor purta numele ţărilor membre UE.

Fanfarele vor cânta între Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei

«Ziua Europei»
«Ziua Europei»

Răsună muzica pe străzi. În Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Centrul Istoric, Cercul Militar, Parcul Cişmigiu va răsuna muzică de fanfară. Alături de fanfarele Armatei, Jandarmeriei, ISUMB şi Forţelor Navale Române, alte 20 de fanfare din 12 ţări vor mărşălui prin oraş şi mâine, de la ora 12.00, pe traseul Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei.

Petrecăreţii vor încinge hora pe stradă

«Ziua Europei»
«Ziua Europei»

Concerte în parcuri. În parcul Titan are loc de la ora 20.00 concertul „Muzica Europei - de la Poema Romana la Carmina Burana", susţinut de Orchestra Simfonică Bucureşti. Turneul Pianului Călător va poposi mâine în Parcul Herăstrău, iar duminică în Parcul Cişmigiu. Solistul şi dirijorul Horia Mihail va încânta audienţa cu celebrele piese ale lui Mozart. Intrarea este liberă.

Flash-mob la mall. În Afi Palace Cotroceni are loc un concert susţinut de Orchestra Simfonică dedicat „Zilei Europei". Spectacolul va începe cu un flash-mob pe acordurile Odei Bucuriei, care va dura 45 de minute.

Expoziţie pe  Calea Victoriei. Azi se lansează cea mai mare expoziţie stradală de idei exprimate grafic cu privire la viitorul UE. Evenimentul are loc la ora 15.00, pe Calea Victoriei, nr. 88 şi participă cinci artişti grafici. Operele vor fi expuse pe un panou de 13 m lungime.

Piese de teatru în aer liber. Timp de trei zile, iubitorii teatrului sunt aşteptaţi în Parcul Orăşelul Copiilor. De la ora 19.00, puteţi asista la spectacolul de pantomimă „Pierrot". Mâine, la aceeaşi oră actorii Teatrului Masca vor pune în scenă piesa "Statuile", iar duminică sunteţi aşteptaţi la spectacolul de statui vivante, "O noapte furtunoasă". 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net