Ziua decisivă pentru Oprescu. Îl scapă bolile de arest?

oprescu-catuse1.jpg

Sorin Oprescu, arest preventiv, contestatie, Curtea de Apel Bucuresti, luare de mita
Sorin Oprescu e în arest de aproape o lună
FOTO: Eduard Enea

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, își joacă ultima carte, luni, în încercarea disperată de a scăpa de arest. După ce a eșuat în a-i convinge pe judecători că e nevinovat în dosarul în care e anchetat de luare de mită, fostul edil mizează pe starea de sănătate pentru a-și câștiga libertatea. Luni, Curtea de Apel București ia în discuție contestația înaintată de avocații săi la decizia de prelungire a arestului preventiv.

Fiecare zi care trece îl descumpănește pe primarul suspendat al Capitalei, care a cerut avocaților săi să conteste măsura prelungirii stării de arest prebentiv. Sorin Oprescu se află în Arestul Poliției Capitalei din 6 septembrie și susține că de atunci starea sa de sănătate a avut de suferit. Apărătorii săi au contestat decizia prelungirii arestului preventiv (cu încă 30 de zile) arătând că de la momentul reținerii și până azi clientul lor a căpătat încă 12 boli. Aceștia nu au dezvăluit despre ce afecțiuni este vorba, însă au menționat că edilului i-a fost depistat un nodul la plămâni, motiv pentru care are nevoie să părăsească arestul pentru analize medicale de specialitate.

Sorin Oprescu este diabetic și cardiac, el acuzând de câteva ori dureri în zona inimii. În ciuda celor reclamate de fostul primar, medicii au infirmat faptul că arestul îi dăunează sănătății. Luni, Sorin Oprescu va afla și părerea magistraților Curții de Apel, care vor decide eliberarea lui pentru control medical sau menținerea în stare de arest.

Loading...

Citește și

  • Sorin Oprescu vă rămâne și luni (28 septembrie) internat sub pază într-o rezervă la Spitalul Universitar de Urgență București. Fostul primar general al Capitalei va fi supus unei coronarografii, decizia fiind luată de medicii care analizează starea sa de sănătate relatează corespondentul Mediafax

  • spirometrie, sorin oprescu, boala, cancer, plamani

    Avocații lui Sorin Oprescu au aruncat bomba. primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, necesită intervenție medicală de urgență, întrucât medicii de la Spitalul Universitar i-au descoperit un nodul la plămâni. Conform apărătorilor lui Oprescu, primarul e suspect de cancer pulmonar, însă pentru a confirma sau infirma diagnosticul e nevoie de o analiză care se face doar în unitățile medicale specializate. Iată ce presupune acest test.