Ziua cuțitelor lungi între USR-PLUS și PNL. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a scăpat de demitere

Ultima actualizare:

    Vlad Voiculescu și-a dorit să devină ministru al Sănătății dar niciodată nu a bănuit că va deveni cel mai controversat membru al Guvernului CâțuFoto: Facebook
Vlad Voiculescu și-a dorit să devină ministru al Sănătății dar niciodată nu a bănuit că va deveni cel mai controversat membru al Guvernului CâțuFoto: Facebook

”Păstrarea lui Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății este răspunderea politică a USR-PLUS”. Afirmația președintelui PNL, Ludovic Orban a îngropat luni disputa privind plecarea lui Vlad Voiculescu din Guvernul Câțu. Principalele formațiuni politice care alcătuiesc Guvernul Câțu au înăbușit astfel, în spatele ușilor închise, ”focul”care amenința să mistuie Guvernul Câțu.

Nemulțumirile membrilor PNL la adresa lui Vlad Voculescu, conflictul mai vechi al acestuia cu premierul Florin Câțu și eșecul evacuării forțate a Spitalului de Ortopedie Foișor l-au transformat pe ministrul Sănătății în ținta preferată a liderilor PNL. După ce săptămâna trecută mai mulți lideri ai PNL au cerut demisia ministrului Sănătății, luni, ședința Biroului Executiv al celui mai important partid de la guvernare se anunța incendiară. Mai ales că vineri, forurile de conducere ale alianței USR-PLUS anunțaseră vineri că schimbarea lui Vlad Voiculescu înseamnă căderea Guvernului Câțu.

Ce a declarat Ludovic Orban după ședința conducerii PNL

Ședința conducerii PNL s-a desfășurat luni într-o tensiune foarte mare după ce premierul Florin Cîțu a vorbit, duminică, despre onoare, și a cerut demisia celor din spatele haosului evacuării de la Spitalul Foișor. La începutul ședinței, Ben Oni Ardelean, vicepreședinte al PNL a spus răspicat că trebuie să plece Vlad Voiculescu deoarece prestația sa la Ministerul Sănătății aduce prejudicii PNL.”În ceea ce priveşte chestiunea legată de domnul ministru Voiculescu le-am spus clar colegilor din USR-PLUS că răspunderea politică pentru menţinerea în funcţie a acestuia aparţine partidului care îl susţine. În ceea ce ne priveşte privim extrem de îngrijoraţi la modul în care e gestionat Ministerul Sănătăţii, unun din cele mai încercate ministere sub aspectul celui de-al treilea val al pandemiei. Exigenţa noastră faţă de modul în care e condus Ministerul Sănătăţii este maximă. Noi susţinem foarte clar dreptul premierului ca atunci când consideră că un ministru affectează buna funcţionare a Guvernului şi generează situaţii care pot pune în pericol buna funcţionare a guvernului premierul are dreptul constituţional de a propune schimbarea ministrului respectiv. Cred că fiecare formaţiune din coaliţie trebuie să aibă propria evaluarea a miniştrilor din Guvern şi atunci când acela nu îşi face treaba nu să propună schimbarea”, a tranșat disputa Ludovic Orban după ședința conducerii PNL conform news.ro.

Ce a declarat vicepremierul USR Dan Barna despre ministrul Sănătății

”Vlad nu e perfect, nu e un diamant în ceea ce înseamnă managementul sistemului de sănătate, dar e de departe cea mai bună opțiune a coaliției pentru că e un om care și-a asumat aceste reforme”, a spus Dan Barna potrivit hotnews.ro.

Citiți și

Vlad Voiculescu susține că nu este de vină pentru scandalul de la Spitalul Foișor. Replica lui Florin Cîțu

Vlad Voiculescu s-a scuzat după o gafă legată de morții Covid: "Am preluat informații greșite "

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net