Zi liberă plătită pentru cei ce se vaccinează anti-COVID! Legea a fost promulgată de președinte

vaccinare-medici-de-familie.jpg

Vaccinare anti covid
Chiar dacă suntem vaccinați, trebuie să ne protejăm și să respectăm restricțiile impuse de autorități

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea potrivit căreia persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită, pentru fiecare doză de vaccin efectuată. Aceasta nu se include în durata concediului de odihnă.

Zi liberă plătită pentru cei ce se vaccinează anti-COVID

Având în vedere că în ziua vaccinării persoanele se pot simți rău, din cauza efectelor adverse ale serului, cei ce se vaccinează pot beneficia de acum de o zi liberă, la cerere.

Legea prevede că persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 urmează să beneficieze de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, respectiv de o zi în care sunt scutiţi de frecventarea cursurilor şcolare, în cazul elevilor şi studenţilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

Zilele libere se acordă pe baza adeverinței de vaccinare

Potrivit legii, aceste drepturi se acordă pe baza adeverinţei de vaccinare „Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajaţii au obligaţia de a informa angajatorul cu privire la opţiunile de programare ale zilelor libere pe care urmează să le solicite în temeiul prezentului articol, în vederea asigurării în condiţii optime a funcţionării activităţii acestuia", se arată în lege. Zilele libere nu se oferă însă dacă persoana deja s-a vaccinat, deoarece legea nu funcționează retroactiv.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5