Zi decisivă în dosarul „Colectiv”. Libertatea lor e în joc

Ultima actualizare:

    Alin George Anastasescu, Costin Mincu şi Paul Gancea încarcă să scape de arest
Alin George Anastasescu, Costin Mincu şi Paul Gancea încarcă să scape de arest

Șase persoane puse sub acuzare în dosarul tragediei din clubul Colectiv vor da piept cu judecătorii în cursul zilei de luni. Toți inculpații în acest caz vor afla dacă vor rămâne după gratii sau dacă vor fi eliberați, în urma celei mai mari tragedii din ultimii 25 de ani, soldată cu 63 de morți.

UPDATE. Căpitanii Antonia Radu și George Matei rămân în arest, a decis Curtea Militară de Apel București. Instanța militară a susținut astfel decizia luată anterior de magistrații Tribunalului Militar.

Cei doi foști angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, căpitanii Antonia Radu și Petrică George Matei, vor apărea în fața judecătorilor Curții Militare de Apel. Cei doi au cerut eliberarea din arest preventiv și înlocuirea măsurii cu una mai blândă. Pompierii ISU au fost trimiși în judecată de DNA pe 4 decembrie, fiind acuzați că nu au semnalat abaterile de la normele PSI în cazul clubului Colectiv, în ciuda faptului că au efectuat mai multe controale.

Tot luni se vor prezenta în fața magistraților și patronii clubului Colectiv, anchetați pentru ucidere din culpă. Cei trei vor fi aduși azi la Curtea de Apel București, unde dosarul lor va fi analizat de judecători. În prezent, Costin Mincu şi Paul Gancea sunt plasaţi în arest la domiciliu, în timp ce Alin Anastasescu este în arest preventiv.

Judecătorii Tribunalului București vor decide luni și soarta fostului primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Acesta a fost pus sub control judiciar pe cauțiune, însă trebuie să achite o sumă colosală pentru a rămâne în libertate – 1,5 milioane de lei. Fostul edil, acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual în cazul autorizării clubului groazei, a contestat suma instituită drept cauțiune. Luni, acesta va afla dacă instanța o va reduce sau îl va obliga să o achite.

În urma tragediei din 30 otombrie, nu mai puțin de 63 de persoane și-au pierdut viața. Doar 27 au decedat în seara incendiului, celelalte pierzând lupta cu moartea în zilele și săptămânile care au urmat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net