«Zecile de maşini» la descindere au fost... una. Precizările ANAF

Ultima actualizare:

    Sediul Antenei 3 a fost vizitat luni de o singură maşină, susţine ANAFFoto: David Muntean
Sediul Antenei 3 a fost vizitat luni de o singură maşină, susţine ANAFFoto: David Muntean

Mihai Gâdea s-a plâns luni, 15 februarie, că la sediul Antenelor de pe Şoseaua Bucureşti – Ploieşti au venit „zeci de maşini” ANAF, cu „agenţi” care au legitimat zeci de persoane, dând ultimatum de evacuare în termen de cinci zile. Adevărul pare să fie altul.

Directorul Antenei 3 a lansat aceste afirmaţii luni după-amiază, în direct la postul pe care îl conduce. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a venit joi cu o serie de lămuriri, precizând printre altele că la sediul din Băneasa a venit o singură maşină, cu patru executori fiscali şi că au fost legitimate patru persoane.

Iată precizările ANAF în legătură cu descinderea de luni, potrivit adevarul.ro:

1. Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român, proprietar al imobilelor din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27, strada Gîrlei, nr 1B, şi strada Gîrlei nr. 1D, a emis în condiţiile legii notificările de evacuare către persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea în imobilele confiscate de instanţă. Măsura a fost luată în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin Decizia penală nr. 888/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti şi rămasă definitivă.

2. În acest sens, luni, 15 februarie, 4 echipe formate din 11 executori fiscali s-au deplasat la adresele respective, pentru identificarea societăţilor comerciale înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu 48 de locaţii (sedii sociale şi puncte de lucru);

3. Deplasarea s-a făcut cu cele patru autoturisme, singurele aflate în utilizarea Serviciului executări silite şi cazuri speciale şi a Serviciului valorificare sentinţe penale din DGRFP Bucureşti. Maşinile sunt inscripţionate cu sigla ”ANAF” şi cu sintagma ”Executări silite”.

4. În Şoseaua Bucureşti-Ploieşti s-a deplasat, la ora 14.30, un singur echipaj format din 4 executori fiscali, care au solicitat la recepţie prezenţa unei persoane care să aibă calitatea de administrator sau împuternicit. Au fost îndrumaţi la un alt sediu.

5. Executorii fiscali au prezentat legitimaţiile de serviciu şi ordinele de deplasare emise individual.

6. Au fost legitimate doar 4 persoane, pentru a li se înmâna notificările, conform procedurii. Legitimarea a fost necesară pentru a le fi înscrise datele pe exemplarul al doilea al notificării. 7. Au fost înmânate 10 notificări, cu confirmare de primire.

8. Pentru 26 de sedii sociale sau puncte de lucru, procedura de notificare nu a fost îndeplinită, pentru că nu a fost găsit niciun reprezentant al societăţii sau reprezentanţii au refuzat primirea notificărilor. În aceste cazuri, notificarea se va face prin poştă cu confirmare de primire.

9. Aparatul de fotografiat a fost folosit numai pentru identificarea imobilelor din strada Gîrlei nr. 1D, respectiv din strada Gîrlei nr. 1 B.

În privinţa evacuării clădirilor în care funcţionează televiziunile Intact, există o sentinţă definitivă din data de 8 august 2014 prin care imobilele au fost trecute în proprietatea statului român, în contul unui prejudiciu de 60 de milioane de euro creat de Dan Voiculescu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net