Zeci de taximetriști din București au vânat luni noapte rivalii din sistemul Uber

00145777_large.jpg

Sistemul Uber este considerat de practicanții taximetriei un pericol pentru afacerile lor
Citeste tot despre: 

Protest neobișnuit luni seară pe străzile Capitalei. Nemulțumiți de concurența făcută de rivalii care folosesc sistemul Uber, zeci de taximetristi din București s-au oganizat și au plecat la ”vânătoare” de șoferi care folosesc această aplicație. I-au atacat pe unde i-au prins cu făină și ouă relatează corespondentul stirilorprotv.ro.

Șoferii de taxi s-au adunat în jurul orei 21.00, în fata unui mall din Sectorul 6 al Capitalei, unde au "pândit" masinile Uber. Au urmărit aplicația ori au dat chiar ei comanda pentru o cursa falsă, doar ca să aduca mai multe autoturisme in zona.Grupul de protestatari s-a mutat apoi in zona Unirii, unde a ramas pret de cateva ore.

La Cluj, deja, războiul taximetriști-șoferiii Uber, a ajuns la tribunal. O prima instanță a decis sa suspende activitatea Uber, pentru concurență neloială. Între timp, Curtea de Apel a suspendat această decizie, Uber funcționând în continuare fără probleme, la Cluj.

Reprezentantii Uber susțin însă că funcționează legal și că aplicația nu a fost gândită pentru taximetrie, ci pentru "ride sharing". Adica pune in legătură șoferi și pasageri care - ocazional - vor sa calatorească împreună cu mașina.

Serviciul Uber are deja 120.000 de utilizatori in Romania.

Ce spun repezentanții Uber: „Este loc pentru toată lumea”

„Orașele s-au dezvoltat, dar opțiunile de transport au rămas aceleași. Oamenii au nevoie de mai multe alternative și considerăm că este loc pentru toată lumea. Pentru noi, nu este o luptă împotriva taxi, cu cât mai multe opțiuni, cu atât mai bine, iar taxiurile vor avea mereu un rom important în dinamica unui oraș. Noi susține dreptul consumatorilor de a avea cât mai multe variante la dispoziție”, susțin reprezentanții Uber. 

 

 

Loading...

Citește și

  • Mii de şoferi de taxi vor umple azi Piaţa Constituţiei, începând cu ora 10.00, pentru a protesta faţă de refuzul autorităţilor de a lua măsuri împotriva celor care fac taximetrie ilegal.

  • uber

    La mai bine de trei luni de la lansarea celui mai controversat serviciu de transport în Bucureşti, uberX, mi-am luat inima în dinţi şi am testat ceea ce taximetriştii numesc „coşmarul negru de peste Ocean”. Nu mi-a fost lene, ci teamă să încerc ceva atât de radical. Acum, că atât Uber, cât şi eu am trecut testul maturităţii vă pot spune cum a fost.