Zeci de taximetriști din București au vânat luni noapte rivalii din sistemul Uber

Ultima actualizare:

    Sistemul Uber este considerat de practicanții taximetriei un pericol pentru afacerile lor
Sistemul Uber este considerat de practicanții taximetriei un pericol pentru afacerile lor

Protest neobișnuit luni seară pe străzile Capitalei. Nemulțumiți de concurența făcută de rivalii care folosesc sistemul Uber, zeci de taximetristi din București s-au oganizat și au plecat la ”vânătoare” de șoferi care folosesc această aplicație. I-au atacat pe unde i-au prins cu făină și ouă relatează corespondentul stirilorprotv.ro.

Șoferii de taxi s-au adunat în jurul orei 21.00, în fata unui mall din Sectorul 6 al Capitalei, unde au "pândit" masinile Uber. Au urmărit aplicația ori au dat chiar ei comanda pentru o cursa falsă, doar ca să aduca mai multe autoturisme in zona.Grupul de protestatari s-a mutat apoi in zona Unirii, unde a ramas pret de cateva ore.

La Cluj, deja, războiul taximetriști-șoferiii Uber, a ajuns la tribunal. O prima instanță a decis sa suspende activitatea Uber, pentru concurență neloială. Între timp, Curtea de Apel a suspendat această decizie, Uber funcționând în continuare fără probleme, la Cluj.

Reprezentantii Uber susțin însă că funcționează legal și că aplicația nu a fost gândită pentru taximetrie, ci pentru "ride sharing". Adica pune in legătură șoferi și pasageri care - ocazional - vor sa calatorească împreună cu mașina.

Serviciul Uber are deja 120.000 de utilizatori in Romania.

Ce spun repezentanții Uber: „Este loc pentru toată lumea”

„Orașele s-au dezvoltat, dar opțiunile de transport au rămas aceleași. Oamenii au nevoie de mai multe alternative și considerăm că este loc pentru toată lumea. Pentru noi, nu este o luptă împotriva taxi, cu cât mai multe opțiuni, cu atât mai bine, iar taxiurile vor avea mereu un rom important în dinamica unui oraș. Noi susține dreptul consumatorilor de a avea cât mai multe variante la dispoziție”, susțin reprezentanții Uber. 

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net