Zeci de oameni s-au opus ca o micuță să fie luată cu forța

Ultima actualizare:
Gabriela, micuţa crescută la Bocşa
Gabriela, micuţa crescută la Bocşa

Vă amintiţi cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă adoptată, astă-vară, de o familie de români stabiliţi în SUA? Copila de 8 ani a fost luată cu forţa de la asistenta maternală, iar cazul a făcut vâlvă. Istoria s-a repetat miercuri: zeci de persoane s-au adunat în faţa casei lui Adrian şi a Corneliei Miloş, din Bocşa, pentru a împiedica autorităţile să ia cu forţa o fetiţă de 7 ani.

Scandalul de la Bocşa a început tot astă-vară, când Adrian Miloş, angajat ca asistent maternal la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, a fost anunţat că o familie din Timişoara a început procesul pentru adopţia micuţei Gabriela. Puştoaica era adoptabilă din 2014, iar familia Miloş a fost întrebată în mai multe rânduri de Direcţia pentru Protecţia Copilului dacă doreşte să o adopte. De fiecare dată, cei doi soţi au refuzat, chiar şi în scris. Motivul, pe care oamenii îl recunosc, a fost că aveau nişte beneficii din postura de asistenţi maternali, inclusiv dorinţa lui Adrian Miloş de a se pensiona, pentru care mai avea nevoie de un an ca angajat. Când au aflat că a început procedura de adopţie, soţii Miloş au depus actele pentru adoptarea Gabrielei. A fost însă prea târziu, deoarece familia interesată începuse vizitele de acomodare cu fetiţa. 

În urma unei adrese primite de la executorul judecătoresc, miercuri, la ora 12.00, autorităţile ar fi trebuit să se prezinte acasă la familia Miloş, de unde să ia cu forţa fetiţa. Cei doi soţi au refuzat de mai multe ori să ducă fetiţa la centru, motivând că are crize grave de panică, după ce a aflat că va pleca de la ei.  

“Ne-au pus să plătim 500 de lei pe zi, din septembrie, familiei care vrea să o adopte, pentru că nu am vrut să o dăm”, spune Cornelia Miloş. “Cred că ei vor să facă o avere pe spatele nostru. Mama adoptivă nu a manifestat nici un fel de interes, o interesează să ne ia 500 de lei pe zi. Nu se poate să trecem aşa peste sentimentele copilului. Aşteptăm ca avocatul să facă o contestaţie la Curtea de Apel şi ne judecăm în continuare, fiindcă noi am pierdut procesul. Ne-au spus că intervenţia noastră a fost tardivă”, se plânge femeia. Ea susţine că fetiţa plânge zilnic şi spune că nu vrea să plece din casa unde a crescut în ultimii şase ani. 

Sorina, împreună cu mama adoptivă
Sorina, împreună cu mama adoptivă

Miercuri, înainte de ora 12.00, acasă la familia Miloş a ajuns Oana Glăvan, reprezentant al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, care a vrut să se asigure că fetiţa nu va fi abuzată. După o oră, în faţa casei s-au strâns tot mai multe persoane, iar Oana Glăvan a primit un telefon prin care a fost anunţat că executarea silită se suspendă. “A fost o amânare la cererea creditorilor (n.r. - familia care o adoptă pe Gabriela). Vă asigurăm că Direcţia Generală pentru  Protecţia Copilului va depune toate diligenţele în ceea ce priveşte interesul suprem al copilului”, a explicat Oana Glăvan, care a precizat că s-a suspendat doar executarea, urmând să fie stabilită pentru o altă zi.   

«Dacă nu mai ziceţi prostii, o să vin în vizită»

În cazul Sorinei, descinderea unui procuror în casa familiei de asistenţi maternali din Baia de Aramă a stârnit indignare. Asistentul maternal refuza să permită preluarea Sorinei, deşi exista o decizie definitivă de adopţie. 

S-a implicat inclusiv procurorul general interimar, care a cerut ca micuţa să nu poată pleca din România. Decizia definitivă, pronunţată în septembrie, a fost că fetiţa poate părăsi ţara. Sorina Săcărin a plecat alături de părinţii săi adoptivi în iulie, iar acum se află în SUA.


    Sorina, împreună cu mama adoptivă
Sorina, împreună cu mama adoptivă

Puştoaica a înregistrat recent un mesaj video pentru asistenţii maternali care au crescut-o: „Doamna şi domnul Mariana şi Vasile Şărămăt, mulţumesc că m-aţi crescut până la 8 ani. Sunt bine în familia asta, ei mă iubesc şi eu pe ei îi iubesc. Mă îngrijesc, îmi dau de mâncare, am haine, mă îmbrac frumos, profesoarele la şcoală sunt foarte drăguţe, şcoala e foarte bine, fac pian, fac înot, fac gimnastică, îi iubesc pe ei şi ei pe mine. Mă cheamă şi pe mine Săcărin şi vă rog să nu mai ziceţi prostii. Dacă nu mai ziceţi prostii, o să venim la voi în vizită“.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net