Zeci de oameni au stat la coadă ca să-i strângă mâna poliţistului Traian Berbeceanu

Ultima actualizare:
Doi poliţişti îndrăgiţi: Marian Godină şi Traian Berbeceanu
Doi poliţişti îndrăgiţi: Marian Godină şi Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu a fost întâmpinat cu aplauze şi mulţumiri la o întâlnire inedită cu hunedorenii. Zeci de oameni au dorit să-şi arate preţuirea pentru fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba. Recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României l-a găsit nevinovat pe Berbeceanu, într-un dosar în care anchetatorii săi au fost condamnaţi.

Peste 100 de hunedoreni s-au strâns în Piaţa Victoriei din Deva pentru a-l întâlni pe Traian Berbeceanu. Poliţistul din Deva, fost şef al BCCO Alba, a fost invitatul de onoare al campaniei civice „Premianţii fără premii”, care îi răsplăteşte simbolic pe cei consideraţi modele de urmat pentru comunitate. „Comisarul şef Traian Berbeceanu, alături de colegii săi din Poliţia Română, a reuşit de-a lungul timpului să ofere un spaţiu public mai sigur. Acum, când judecătorii au stabilit că Traian Berbeceanu este nevinovat, este oportun să-i mulţumim pentru munca sa în folosul nostru, al tuturor”, au declarat organizatorii campaniei civice din Deva.„Vă mulţumesc pentru acest eveniment, mă onorează. Consider că nu este un premiu al meu, ci al echipei mele, al colegilor mei şi al dumneavoastră. M-am născut în Deva, am crescut şi am fost educat în Deva”, a răspuns Berbeceanu.

Godină a venit special de la Braşov


    Doi poliţişti îndrăgiţi: Marian Godină şi Traian BerbeceanuFoto:
Doi poliţişti îndrăgiţi: Marian Godină şi Traian BerbeceanuFoto:

Printre cei care au dorit să îşi arate consideraţia pentru el s-a aflat şi poliţistul Marian Godină, celebru datorită dezvăluirilor sale, scrise cu umor, din activitatea de poliţist. „Îl apreciez mult pe Traian Berbeceanu, am venit de la Braşov până la Deva doar pentru a-i strânge mâna”, a spus Godină. “Este un simbol al corectitudinii şi al luptei împotriva unui sistem ticăloşit”, a completat poliţistul-scriitor, la întâlnirea cu Berbeceanu. 

Puşcărie pentru anchetatorii lui Berbeceanu

Zilele trecute, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României l-a găsit nevinovat pe fostul şef al BCCO Alba de acuzaţiile care i-au fost aduse de anchetatorii săi, de la DIICOT. În toamna lui 2013, Berbeceanu a fost ţinut 33 de zile în arest preventiv şi îndepărtat de la conducerea BCCO Alba. Aceeaşi instanţă i-a condamnat pe procurorii şi poliţiştii care l-au cercetat la pedepse cu închisoarea. Fostul procuror şef Ioan Mureşan a primit şapte ani de închisoare, fostul procuror Nicolaie Cean a primit trei ani de închisoare, iar poliţistul Alin Muntean patru ani de închisoare, pedepse cu executare. De asemenea, ei vor trebui să plătească daune lui Traian Berbeceanu. Soluţia ÎCCJ nu este definitivă.

Vezi mai multe imagini pe adevarul.ro! 

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net