Zece localuri din Centrul Vechi al Capitalei au fost închise în urma controalelor Poliției

Ultima actualizare:

Polițiștii bucureșteni, însoțiți de jandarmi și polițiști locali au realizat sute de controale în piețe și târguri, complexuri comerciale, dar și magazine de cartier, în mijloacele de transport în comun, la terase și restaurante pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

„Pe parcursul zilei au fost legitimate peste 900 de persoane și au fost verificate aproximativ 200 de societăți comerciale. O atenție deosebită a fost acordată transportului în comun, dar și în regim de taxi, fiind verificate peste 160 de mijloace de transport în comun, de suprafață, dar și garnituri de metrou.

În urma acestor controale au fost constatate și aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale. Din acest total, 289 de sancțiuni, din care 53 avertismente scrise, sunt pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, informează Poliția Capitalei.

Potrivit polițiștilor, controlate au fost și 115 firme din centrul vechi, zece dintre acestea fiind închise pentru că nu aveau autorizație de funcționare.„A fost urmărită respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și combaterea faptelor ilicite privind comercializarea produselor și serviciilor de piață de către agenții economici, precum și normele de aplicare referitoare la procedura de obținere a acordului/autorizației /avizului de funcționare de către persoanele fizice și juridice care exercită activități comerciale de alimentație publică.

Au fost constatate și aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 56.500 lei și a fost suspendată activitatea a 10 societăți comerciale, care nu dețineau autorizațiile necesare funcționarii", a mai arătat Poliția Capitalei.

Apelul Poliției Capitalei

„Facem un apel la toți cetățenii să respecte aceste norme. O facem pentru noi și familiile noastre, pentru noi și cei din jurul nostru. Am întâlnit situații când la vederea polițiștilor au fost puse măștile, pentru că imediat după ce au plecat din acel perimetru, au fost scoase. Nu o faceți pentru noi. Va faceți rău dumnevoastră. 

Noi, împreună cu toți cei implicați în acțiunile de verificare, continuăm activitățile, așa cum am făcut și până acum. Suntem și rămânem la datorie", a mai transmis Poliția Capitalei.

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net