Zalău: Exclusiv - Minunea de la Stîrciu. Apa binefăcătoare care izvorăşte din Meseş doar în preajma Rusaliilor

Ultima actualizare:

Câteva sute de persoane au asistat ieri la o slujbă religioasă ţinută în apropierea unui izvor de la poalele Meseşului, în satul Stârciu, din comuna sălăjeană Horoatu Crasnei.

Potrivit sătenilor, “Fântâna Leacului” sau “Izvorul îngerului” izvorăşte cu puţin timp înainte de Rusalii, iar după câteva săptămâni seacă din nou. “Noi credem că apa are calităţi binefăcătoare. Ştim de la bătrâni că în această zonă, în urmă cu sute de ani a existat o mănăstire şi de aceea considerăm că izvorul vine ca o binecuvântare de la Dumnezeu. Sunt oameni care suţin că s-au vindecat bând din această apă”, explică Iosif Şimon, proprietarul terenului din zona “La Poiană”, unde se află izvorul.

Din spusele sătenilor, am aflat că în acest an apa a început să izvorască în data de 1 iunie, cu o zi înainte de sărbătoarea “Înălţării Domnului”.

Lungul drum pentru apa binefăcătoare

Potrivit lui Şimon, în anul 2006, familia sa, ajutată de un preot din Lunca Ilvei, judeţul Bistriţa Năsăud, a ridicat şi o bisericuţă în zonă, cu hramul Înălţarea Domnului. În jurul acestei bisericuţe de lemn s-au strâns, ieri, oamenii din Stârciu, care au asistat la slujbă, iar apoi au mers să ia apă de la izvor, atât pentru ei, cât şi pentru a duce acasă, la rude şi prieteni.

Pentru o sticlă cu apă binefăcătoare, credincioşii au făcut şase kilometri în căruţe, sau chiar pe jos, pe un drum greu practicabil, dar care va fi modernizat începând din această vară, cu fonduri europene. De altfel, autorităţile locale intenţionează să creeze în zonă un obiectiv turistic, atât pentru cei care practică turismul spiritual, dar şi pentru cei care vor să ia o gură de aer curat, la poalele Meseşului.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net