Whirlpool retrage de pe piaţă toate uscătoarele de rufe. Sunt periculoase

whirlpool.jpg

uscatoarele de rufe whirlpool sunt periculoase
Uscatoarele de rufe whirlpool au fost retrase de pe piață pentru că sunt periculoase
FOTO: adevarul.ro

Whirpool a decis să retragă de pe piaţă toate uscătoarele de rufe și le-a rechemat şi pe cele aflate deja în folosinţa gospodăriilor, pentru că sunt extrem de periculoase. Compania și-a cerut scuze și oferă despăgubiri de 150 de lire sterline.

Uscătoarele de rufe Whirpool au provocat în 11 ani nu mai puţin de 750 de incendii, potrivit BBC. Însă, compania Whirlpool a admis că doar 54 de incendii au fost cauzate de căderea scamelor din colector pe elementul de încălzire al uscătoarelor.

Whirlpool retrage uscătoarele de rufe

Un director executiv al Whirlpool şi-a cerut scuze clienţilor afectaţi de uscătoarele periculoase, vândute de mai bine de 11 ani în Marea Britanie, cerând retragerea acestora de pe piaţă şi rechemându-le pe cele aflate în uz, deţinătorii urmând să fie despăgubiţi cu câte 150 de lire sterline, scrie adevarul.ro.

Peste cinci milioane de maşini afectate au fost vândute în Marea Britanie, sub mărcile Hotpoint, Indesit, Creda, Swan şi Proline, între aprilie 2004 şi septembrie 2015.

incendiu_uscatoare_rufe_whirlpool.jpg

Uscătoarele de rufe Whirpool au provocat în 11 ani nu mai puţin de 750 de incendii, potrivit BBC. Însă, compania Whirlpool a admis doar 54 de incendii
FOTO: adevarul.ro

”Oricine a cumpărat un astfel de uscător ar trebui să sune la 0800 151 0905 sau să viziteze un site web dedicat, stabilit luni (22 iulie), pentru a verifica dacă uscătorul său este afectat. Dacă se află pe lista de rechemări, ei ar trebui să-l oprească şi să-l deconecteze imediat”, scrie BBC, citat de adevarul.ro.

Ei pot alege apoi fie înlocuirea uscătorului de rufe cu un altul, de alt tip, fie upgradarea modelului, fie o despăgubire de 150 de lire sterline, cost mai mic însă decât al unui uscător vechi.

Potrivit BBC, datele oficiale arată că uscătoarele Whirpool au provocat în 11 ani nu mai puţin de 750 de incendii, Whirlpool declarând însă că doar 54 de incendii au fost cauzate de căderea scamelor din colector pe elementul de încălzire al uscătoarelor.

Whirlpool este o companie producătoare de electrocasnice din Statele Unite, înființată în anul 1911. Whirlpool este cel mai mare producător de electrocasnice din lume, cu afaceri de 19 miliarde USD anual, și 70.000 de angajați.

Citește și

Mere cu exces de pesticide retrase de Lidl

Pepenele, cel mai toxic fruct. Semnele care îţi arată că este plin de pesticide

Loading...

Citește și