A vrut să moară ca premianta sinucigaşă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Raluca Drăguşin, eleva eminentă care s-a aruncat, săptămâna trecută în Jiu, cu ghizdanul plin cu pietre înfăşurat în jurul gâtului, a devenit un „model” în rândul tinerilor care vor să îşi ia viaţa. În ultima săptămână, alţi doi adolescenţi au procedat la fel.

Ana-Maria Pârvu, din comuna gorjeană Stăneşti, are doar 13 ani. Motivele pentru care vrea să îşi pună capăt vieţii la această vârstă nu le-a spus nimănui.

Elevă în clasa a şaptea la o şcoală din Stăneşti, Ana-Maria a lipsit ieri de la şcoală şi a plecat cu o vecină la Târgu Jiu. Au mers cu microbuzul 25 de kilometri.

„Pe drum, mi-a spus că a văzut la televizor cazul Ralucăi Drăguşin şi că vrea să facă şi ea la fel, dar nu am crezut-o, m-am gândit că glumeşte. La un moment dat, eram în parc. A luat trei-patru doze de bere de la magazin, a băut, mi-a spus că se duce la toaletă şi nu am mai văzut-o", a povestit Adriana Besoi (19 ani), vecină cu Ana-Maria.

Tânăra plecase să îşi ducă planul la bun sfârşit. Şi-a pus geanta de gât şi s-a aruncat în Jiu. Ea a fost salvată însă în ultimul moment de un tânăr care se plimba prin Parcul Central şi care a văzut-o când s-a aruncat.

Fata a ajuns la spital dar este în afara oricărui pericol. „Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea. Chiar nu consumă băuturi alcoolice", a spus Constantin Bădilescu, tatăl fetei.

Ea va fi consiliată de psihologi pentru a nu repeta gestul sinucigaş. Psihologii, profesorii şi părinţii elevilor care învaţă în şcolile din Gorj sunt în stare de alertă. Acesta este al treilea caz într-o săptămână, când adolescenţii se aruncă în Jiu cu ghiozdanul plin cu pietre prins în jurul gâtului, pentru a fi siguri că nu vor ieşi la suprafaţă.

“Am sărit imediat după ea ca să o salvez. Înghiţise deja multă apă”. Alexandru Copotoiu  (22 de ani), salvator

simeon stalpnicul png

Ea a dat startul tragediilor

Raluca Drăguşin, o elevă eminentă în clasa a XII-a de la Colegiul Naţional Spiru Haret din Târgu Jiu, admisă la cinci universităţi din Anglia, a fost prima liceană găsită moartă în Jiu, pe 22 mai, cu un ghiozdan plin cu pietre în jurul gâtului.

Ea îi spusese unei colege de clasă că ar vrea să se omoare în aşa fel încât să nu fie găsită niciodată. La trei zile după ce şi-a luat viaţa, trupul ei a fost găsit în lacul de acumulare.

El a procedat la fel

Vineri, după o săptămână de la moartea Ralucăi, un alt elev a fost văzut plutind pe acelaşi lac de acumulare de pe râul Jiu. Mihai Zahariuc avea 16 ani, învăţa la Colegiul Tehnic Ion Mincu din Târgu Jiu şi nimeni nu înţelege de ce a recurs la acest gest. Mihai nu a lăsat însă nici un bilet de adio.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net