Vremea în weekend. România este lovită de un ciclon cu aer rece de la Polul Nord

Ultima actualizare:

    Un ciclon cu aer rece de la Polul Nord lovește RomâniaFOTO: Click!
Un ciclon cu aer rece de la Polul Nord lovește RomâniaFOTO: Click!

Ciclonul care a adus valul de aer rece din ţările nordice a scăzut anormal temperaturile în ţara noastră. A nins în Maramureş, iar pe litoral temperatura apei mării a scăzut brusc de la 26 de grade, la 17-18. La Borşa, în Pietrosul Rodnei, au căzut fulgi de zăpadă.

Temperaturile au coborât sub zero grade la Vârful Omu și a nins. De fapt, ieri nu au fost mai mult de 22 – 23 de grade în majoritatea regiunilor și doar la Drobeta Turnu-Severin s-au înregistrat 28 de grade.

De vină pentru această vreme neobișnuită în luna iulie este un ciclon format în Oceanul Atlantic care a adus aer rece de la Polul Nord.

Ciclonul de la Polul Nord lovește România

”Acel ciclon este responsabil de transportul aerului rece dinspre Polul Nord, un aer rece care va persista în Europa, în jumătatea de est, inclusiv în ţara noastră. O uşoară creştere de temperatură o vom putea vedea de vineri (n.r. 12 iulie), dar vorbim de temperaturi poate chiar sub gradul celor normale. Pot fi de asemenea şi temperaturi peste media normală. Săptămâna se va încheia cu o vreme plăcută, răcoroasă, spre normal. Săptămâna viitoare va începe tot cu o astfel de vreme. De altfel, ploile nu vor lipsi din peisaj”, a precizat meteorologul Romica Jurca în direct la România TV.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă, în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării şi la munte, vremea va deveni în general instabilă. În aceste zone mai ales după-amiaza şi noaptea vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 8 şi 19 grade.   De duminică până marţi temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru mijlocul lunii iulie. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în toate regiunile.

Citește și

Vremea a luat-o razna. A nins în Maramureş

Când se emite ”cod roșu” de vreme rea. Totul despre codurile meteo

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net