Vremea în weekend. Când a fost cea mai călduroasă zi de octombrie

vremea_octombrie-toamna-prognoza-meteo-pensionari_parc.jpg

vremea in luna octombrie, perfecta pentru iesirea in parc
În acest weekend, Meteorologii ANM au prognozat pentru acest weekend, vor fi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal, 25 -26 de grade în aproape toată țara
FOTO: Click!

După două zile extrem de friguroase, în țara noastră intră un ciclon cu aer cald, venit din nordul Africii. Vor fi temperaturi ca în toiul verii, de 25 -26 de grade. Totuși, când a fost cea mai călduroasă zi de octombrie?

Parcă vine vara! Am dârdâit două zile și două nopți, iar acum trebuie să luam din nou haine subțiri. Valul de aer rece a fost împins spre nordul continentului de un ciclon tropical, venit din nordul Africii. De la o zi, la alta, va fi mult mai cald decât ar fi firesc pentru sfârșitul lunii octombrie.

Vremea în weekend

Meteorologii ANM au prognozat pentru acest weekend temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal, 25 -26 de grade în aproape toată țara, posibil și 27 de grade. Precipitații vor fi extrem de puține, abia luni, în vestul țării.

Când a fost cea mai călduroasă zi de octombrie

Cea mai ridicată valoare din istorie a fost înregistrată în luna octombrie 1952. Atunci, termometrele au indicat 39 de grade, la stația meteo de la Armășești, Ialomița.

În schimb, cea mai scăzută temperatură din luna octombrie a fost în 1988, când s-au înregistrat minus 21,3 grade la Întorsura Buzăului.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1