Vremea în perioada 14 – 17 decembrie. În Banat este ”cod portocaliu” de viscol!

Ultima actualizare:

    Meteorologii ANM au emis o informare de schimbare a vremii, pentru perioada 14 decembrie, ora 19.00, până pe 16 decembrie, ora 18.00, când vor fi ninsori, lapoviță, ploi și poleiFOTO: Click!
Meteorologii ANM au emis o informare de schimbare a vremii, pentru perioada 14 decembrie, ora 19.00, până pe 16 decembrie, ora 18.00, când vor fi ninsori, lapoviță, ploi și poleiFOTO: Click!

Un val de aer foarte rece a coborât din Siberia spre țara noastră, iar un altul, cu umiditate, intră în Banat din Marea Mediterană. Ca urmare, în perioada 14 -17 decembrie, vremea se va schimba radical. Vor fi ninsori, lapoviță, polei și viscol în vestul țării.

Un nou episod de iarnă adevărată. Meteorologii AMN avertizează că vremea se schimbă radical în acest weekend.

Meteorologii ANM au emis o informare de schimbare a vremii, pentru perioada 14 decembrie, ora 19.00, până pe 16 decembrie, ora 18.88, când vor fi ninsori, lapoviță, ploi și polei. În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.

În Banat vine viscolul

Va fi ”cod galben”, de astăzi, 14 decembrie, ora 23, până pe 16 decembrie, ora 18.Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.

”Cod portocaliu” în Banat și Oltenia

Din 15 decembrie, ora 6,00, până  16 decembrie, ora 12,00, sunt prognozate  ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă, viscol, motiv pentru care meteorologii au emis ”cod portocaliu”. În acest interval, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net