Vremea în noiembrie 2020. Prognoza ANM. Unde vor fi 20 de grade și unde vor cădea primele ninsori

Ultima actualizare:

    Prognoza meteo pentru luna noiembrie 2020 anunță temperaturi normale și ninsori doar la munte, în zonele înalte
Prognoza meteo pentru luna noiembrie 2020 anunță temperaturi normale și ninsori doar la munte, în zonele înalte

Vremea în noiembrie 2020 se anunță caldă pentru această lună a anului, mai ales în prima decadă, când temperaturile vor atinge 17, iar pe alocuri chiar și 20 de grade Celsius. După data de 11, prognoza anunță însă o răcire accentuată, dar care se încadrează în limitele normale ale perioadei.

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru luna noiembrie, iar temperaturile se încadrează în limitele perioadei. 

Săptămâna 26 octombrie - 2 noiembrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice, dar și local deficitar în sud-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 2 noiembrie - 9 noiembrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Săptămâna 9 noiembrie -16 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 16 noiembrie - 23 noiembrie

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, potrivit ANM.

Vremea în noiembrie, prima decadă

Prima decadă a lunii noiembrie va fi una închisă și umedă în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul țării unde ploile vor fi deficitare. Va ploua în schimb foarte mult în zona de nord a Carpaților Meridionali. La munte își vor face simțită prezența și primele ninsori dar numai la altitudini mari, de peste 1800-2000 de metri. Din punct de vedere termic, prima decadă a lunii noiembrie va fi mai caldă decât în mod obișnuit, iar temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 14 grade Celsius în jumătatea nordică a țării și 12-17 grade în cea sudică. Valori mai ridicate se vor înregistra pe Litoral, unde temperatura ar putea atinge chiar 20 de grade.

Vremea în noiembrie, a doua decadă

În a doua decadă a lunii noiembrie atmosfera se va mai stabiliza, dinspre Peninsula Iberică urmând să fie în extindere anticiclonul azoric. Cu toate că și această perioadă va fi una călduroasă în raport cu media climatologică, diminețile vor fi răcoroase, cu ceață persistentă mai ales în sudul și sud-estul teritoriului. În zonele însorite din interiorul arcului carpatic vor avea maxime cuprinse între 10...15 grade Celsius, în timp ce în sud și sud este acestea nu vor depăși 7...12 grade. 

Vremea în noiembrie, ultima decadă

Ultima decadă a lunii noiembrie aduce precipitații sub formă de ploaie mai ales în regiunile intracarpatice, iar ninsorile vor cădea pe creste, la altitudini de peste 1800 de metri. Temperaturile se vor situa ușor peste media climatologică în majoritatea regiunilor, în vest, centru și nord maximele urmând să fie cuprinse între 5 și 10 grade, în timp ce în sud și sud este acestea vor urca până spre 13 grade Celsius, aflăm de pe vremea.ro.

Vremea în noiembrie 2020 vine, așadar, cu o atmosferă autentică de toamnă, cu temperaturi care se încadrează în normalul perioadei, cu ploi moderate cantitativ și ninsori la munte, pe creste, doar în zonele înalte. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net