Vremea de Crăciun: până la 10 grade în termometre

prognoza_craciun.jpg

prognoza_craciun
Vremea va fi mult mai caldă decât ar fi firesc în această perioadă
FOTO: Click!

Va fi mult mai cald decât ar fi normal să fie de Crăciun, iar zăpadă este doar ope creste. Meteorologii ANM spun că termometrele vor arăta 6 – 10 grade până vineri, 27 decembrie.

Ne-am dori să fie zăpadă de Crăciun, dar mai trebuie să așteptăm. Meteorologii ANM spun că termometrele vor arăta 6 – 10 grade până vineri, 27 decembrie.

Vremea de Crăciun

De ieri, 21 decembrie, a intrat prin vestul țării un val de aer umed care aduce ploi slabe în cea mai mare parte a țării.

”Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, în special în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20 l/mp. Din această noapte în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte”, informează ANM.

În zonele montane, treptat, începând din această seară (22/23 decembrie) vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali.

În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă. Atenție! Astăzi și în zilele următoare vântul va sufla în rafale în majoritatea regiunilor, inclusiv pe Marea Neagră.

Potrivit ANM, temperaturi neobişnuite pentru această lună, peste 15-20ºC, s-a înregistrat în anii 1989, 1985, 1960, 1957, 1903.

La Bucureşti, maxima absolută este de 20,8 ºC înregistrată la staţia meteorologică Bucureşti-Filaret, în data de 3 decembrie 1903.

Vremea de Crăciun în marile orașe

vremea_de_craciun.jpg

vremea_de_craciun
Uite cum va fi vremea de Crăciun în marile orașe!
FOTO: Click!

Citește și:

Cum este vremea în luna decembrie în România. Recorduri de temperatură

Fenomene meteo de toamnă-iarnă. Ce sunt și când apar bruma, chiciura, poleiul

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Primăvara și toamna apare un fenomen meteo banal, ceața, care face probleme în special șoferilor

    Primăvara și toamna apare un fenomen meteo banal, ceața, care face probleme în special șoferilor. Ce este ceaţa și de ce apare?

  • Ceaţa este un fenomen meteo care apare frecvent toamna şi reduce vizibilitatea în trafic. De aceea, este important ca şoferii să conducă cu atenţie şi să se informeze înainte de a pleca la drum. Poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanenţă tuturor particularităţilor meteo, de drum şi de trafic. Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmaţi ca să nu aveţi probleme!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1