Vremea de Bobotează. Cât de frig va fi în fiecare regiune

Ultima actualizare:

    Este tradiție ca de Bobotează să fie ger cumplit. Și anul acesta va fi foarte frig, dar la munte, în zonele înalteFOTO: adevarul.ro
Este tradiție ca de Bobotează să fie ger cumplit. Și anul acesta va fi foarte frig, dar la munte, în zonele înalteFOTO: adevarul.ro

Este tradiție ca de Bobotează să fie ger cumplit. Și anul acesta va fi foarte frig, dar la munte, în zonele înalte. Meteorologii ANM anunță temperaturi de până la minus 16 grade în nopțile din perioada 4 -8 ianuarie. Uite cât de frig va fi de Bobotează!

Meteorologii ANM anunță temperaturi scăzute în următoarele zile, dar la munte, la altitudini mari. Uite cât de frig va fi în fiecare regiune!

Banat, Crișana și Maramureș

Va fi rece în noaptea de Bobotează, în jur de minus 8 grade, iar ziua vor fi minus 2 grade. Din 8 ianuarie, temperaturile vor fi în creștere ușoară, zero – 2 grade. Vor fi condiții de precipitații slabe, mai întâi sub formă de lapoviță, apoi ninsoare.

Transilvania

Temperaturile vor coborî la minus 12 grade în nopțile de 5, 6 7 și 8 ianuarie, apoi se vor stabiliza la minus8 grade, până la jumătatea lunii ianuarie. Și ziua va fi rece: minus 6 grade în perioada 4 - 8 ianuarie, apoi frigul se va domoli și vor fi în jur de minus 4 grade. Vor fi condiții de ninsori slabe în fiecare zi, până la jumătatea lunii ianuarie.

Moldova

În noaptea de Bobotează, temperaturile vor coborî la minus 8 grade și se vor menține la această valoare până în 8 ianuarie, după care frigul se domolește: în jur de minus 6 grade noaptea, zero grade la orele prânzului. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, sub formă de ninsoare.

Muntenia și Oltenia

Temperaturile vor coborî noaptea la minus 8 grade în perioada 5 – 8 ianuarie, apoi se vor stbiliza la minus 6 grade. Pe timpul zilei vor fi în jur de zero grade, iar din 8 ianuarie vor urca ușor, la 2 grade. Vor fi condițiii de precipitații slabe, sub formă de ninsoare.

Dobrogea

Nu va fi ger la malul mării, doar minus 6 grade în perioada 5 – 8 ianuarie în timpul nopților și 0 – 2 grade la orele prânzului. Vor fi condiții de lapoviță și ninsoare slabă după 3 ianuarie.

La munte

La altituni mari și în depresiuni, temperaturile vor coborî noaptea la minus 16 grade în perioada 4 – 8 ianuarie, apoi vor urca ușor, în jur de minus10 grade. În perioada 3 – 13 ianuarie, va fi foarte frig  la orele prânzului, minus 14, minus 12 grade. După 13 ianuarie, valorile vor crește până la minus 4 grade.

Sursa: ANM

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net