«Vrem şi noi piste pentru telefon!»

Ultima actualizare:

    Sabina, Eva şi Andreea nu ies din casă fără telefonul mobilFoto: Roberto Sălceanu
Sabina, Eva şi Andreea nu ies din casă fără telefonul mobilFoto: Roberto Sălceanu

Când noi ne plângem că n-avem piste pentru biciclişti, alţii se laudă cu benzi de circulaţie pentru dependenţii de smartphone. Nu e o glumă! Sunt deja trei oraşe peste hotare în care s-a marcat trotuarul pentru cei care folosesc telefonul în mers. Şi bucureştenilor le-a surâs ideea.

După Chongqing, din China, şi Washington DC (SUA), Antwerp (Belgia) e al treilea oraş care are benzi speciale pentru circulaţia oamenilor care scriu mesaje pe telefon. Şi asta după ce tot mai mulţi cetăţeni s-au plâns că-şi scapă telefoanele pe jos atunci când se lovesc de alţi trecători. “E o idee foarte bună! Eu nici nu mai ştiu câte telefoane am stricat în felul acesta. Sunt dependentă de el, iar mesaje scriu non-stop. Cu o astfel de bandă probabil ar avea şi mobilul meu şanse mai mari de viaţă”, ne-a spus râzând Mihaela. De aceeaşi părere e şi Traian, care spune că petrece cel puţin două ore pe zi cu telefonul în mână. “Ingenioasă idee! M-aş bucura să văd aşa ceva pe trotuar, mai ales că posesorii de telefon sunt la tot pasul”, ne-a declarat bucureşteanul. La câţiva metri distanţă alte tinere cu ochii în telefon. Sabina, Eva şi Andreea nu ies din casă fără telefonul mobil. “Benzi pentru tastat în mers? Asta chiar ar fi tare! Cred că în felul acesta s-ar evita aceste incidente neplăcute de pe stradă”, ne-a spus Eva. În schimb, Andreea consideră că o astfel de investiţie ar fi o risipă de bani. “Mă îndoiesc că le-ar folosi cineva la noi. Mai bine am tasta mai puţin şi am fi atenţi la drum”, a conchis tânăra.


    Fotografii: Roberto Sălceanu
Fotografii: Roberto Sălceanu

Belgienii au «benzi de tastat în mers»

Iniţiativa a venit de la un magazin din centrul oraşului belgian Antwerp care vinde telefoane. Clienţii s-au tot plâns că-şi distrug telefoanele atunci când se ciocnesc cu trecătorii. Chiar dacă benzile sunt temporare, oficialii din Antwerp spun că este foarte posibil ca acestea să devină permanente. Şi primarul din Washington DC a trasat trotuarele şi a făcut două benzi de mers, pentru pietonii care vorbesc la mobil şi pentru cei care merg normal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net