Vrem şi noi o casă!

Bobiţă este de ieri un câine fericit. Doamna Elena care-l hrănea zi de zi pe când era într-un parc din Capitală, a venit să îl salveze. Maidanezul a scâncit îndelung când şi-a revăzut de după gratii prietena, iar doamna Elena a plâns în hohote de bucurie.

E o adevărată aventură să ajungi la adăpostul de la Mihăileşti, unde sunt duşi câinii fără stăpân strânşi din Capitală. Nu există nici un indicator şi nici vreun drum asfaltat, de parcă n-ai fi la 25 de km de Capitală! Înainte de borna care îţi arată că ai ieşit din Mihăileşti, trebuie să faci dreapta pe un drum desfundat, de pământ. Apoi mergi pe un câmp, iar când auzi sute de câini lătrând ca la Apocalipsă, eşti aproape de adăpost.

În cuşti sunt câte doi maidanezi

CLIIMA20131024_0126_1.jpg

La adăpostul din Mihăileşti, circa 700 de câini aşteaptă să fie adoptaţi (FOTOGRAFII: ROBERTO SĂLCEANU)

În holul de aşteptare, doamna Elena, pensionară din Drumul Taberei, tremură de emoţii. Nu este sigură că îl va găsi pe Bobiţă, maidanezul pe care îl cunoscuse în Parcul Moghioroş, din Capitală. Facem împreună turul cuştilor unde se află sute de câini strânşi de pe străzi, de lângă şcoli şi grădiniţe, din parcuri. Ţi se înfundă urechile de la atâta lătrat.

Uite ce mutriţe au făcut când ne-au văzut! Au crezut că îi luăm acasă!

CLIIMA20131024_0127_1.jpg

La adăpostul din Mihăileşti, circa 700 de câini aşteaptă să fie adoptaţi (FOTOGRAFII: ROBERTO SĂLCEANU)

Mirosul de urină este atât de puternic încât simţi că te ia ameţeala. Nişte îngrijitoare spală cu furtunul cuştile în care stau câte doi câini.

CLIIMA20131024_0128_1.jpg

La adăpostul din Mihăileşti, circa 700 de câini aşteaptă să fie adoptaţi (FOTOGRAFII: ROBERTO SĂLCEANU)

În total, peste 700 de suflete adunate de pe străzile Capitalei aşteaptă un stăpân care să-i ia acasă. Pentru că acum sunt doar 500 de locuri, au fost aduse materiale şi se munceşte de zor pentru a se mări spaţiul de cazare a maidanezilor.

Bucureştenii îşi caută animalele pe care le-au îndrăgit

CLIIMA20131024_0129_1.jpg

La adăpostul din Mihăileşti, circa 700 de câini aşteaptă să fie adoptaţi (FOTOGRAFII: ROBERTO SĂLCEANU)

Într-una din hale, doamna Elena îl zăreşte pe Bobiţă. Începe să tremure, apoi să plângă în hohote. Bobiţă îşi recunoaşte prietena din parc şi scânceşte îndelung. Urmează să se semneze actele de adopţie, apoi pot pleca acasă.

Aşa arată drumul spre adăpostul din Mihăileşti

CLIIMA20131024_0132_1.jpg

Aşa arată drumul spre adăpostul din Mihăileşti

Nu sunt la fel de fericiţi ceilalţi maidanezi care rămân în cuşti. Până acum, în registrul de adopţii de la Mihăileşti, judeţul Giurgiu, sunt înregistraţi peste 2.600 de bucureşteni care au luat acasă un câine fără stăpân, din care 1.200 de când a început campania Primăriei pentru adopţii. Alţi 900 de maidanezi aşteaptă în adăposturi, iar 30.000 pe străzi.

Trei paşi de urmat ca să adopţi un maidanez din adăpost

Dacă vrei să iei un căţel acasă, ar trebui să ştii care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi:

- Sună la adăpost! La telefon vei afla informaţii despre programul de lucru cu publicul şi vei stabili o zi şi o oră la care vei veni să iei căţelul. Acum programul de adopţii e zilnic de luni până vineri, de la ora 10 la ora 15. Adăpostul de la Mihăileşti are tel: 021/ 312.95.55.

- Completeaza un chestionar de adopţie. Odată ajuns la adapost, vei completa un chestionar de adopţie. Va trebui să ai cartea de identitate la tine. Persoana care doreşte să adopte un câine va trebui să facă dovada faptului că deţine un spaţiu unde poate adăposti câinele.

- Amendă dacă-l abandonezi. Pe proprie răspundere îţi asumi să ai grijă de el, să-l vaccinezi anual şi, bineînţeles, să nu-l abandonezi. În cazul în care eşti prins sau reclamat că ai abandonat câinele adoptat rişti o amendă între 1.000 şi 10.000 lei.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1