Vrei vila lui Ceauşescu? Te costă 1,5 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Vila din şoseaua Bucium nu şi-a găsit, deocamdată, cumpărător Foto: adevarul.ro
Vila din şoseaua Bucium nu şi-a găsit, deocamdată, cumpărător Foto: adevarul.ro

E scoasă la vânzare din 2014, dar nimeni nu se înghesuie s-o cumpere! Vila în care locuia Nicolae Ceauşescu, preşedintele Republicii Socialiste România, când venea la Iaşi costă 1,5 milioane de euro. Clienţii care s-au arătat interesaţi să cumpere imobilul au renunţat din cauza preţului prohibitiv.

Scump, dom’le, scump! Fosta reşedinţă de la Iaşi a lui Nicolae Ceauşescu este scoasă la vânzare, pe site-urile de profil, cu 1,5 milioane de euro. Deşi casa situată pe Şoseaua Bucium, la numărul 82, a fost vizitată de cei cinci potenţiali cumpărători, aceştia nu s-au înţeles la preţ cu proprietara.Prima tentativă de a vinde imobilul datează din 2014, când suma solicitată a fost de aproximativ 1,9 milioane de euro, scrie adevarul.ro. Preţul li s-a părut exagerat clienţilor, motiv pentru care oferta a scăzut cu 400.000 euro. Reprezentanţii agenţiei imobiliare susţin că negocierile au eşuat. „Posibilii cumpărători au renunţat. În acest preţ, care poate fi negociat, sunt incluse şi terenul,  şi popicăria. Casa se vinde nemobilată şi necesită unele renovări”, explică reprezentanta agenţiei. 


    Nicolae şi Elena Ceauşescu au poposit de trei ori la reşedinţa din Iaşi
Nicolae şi Elena Ceauşescu au poposit de trei ori la reşedinţa din Iaşi

Vila are 1.000 de metri pătraţi, e construită pe un teren de 10.000 de metri pătraţi şi are o deschidere la strada principală de 120 de metri. Imobilul are trei corpuri de clădire: casa de oaspeţi (subsol – demisol – parter şi două etaje), popicărie (parter cu o suprafaţă de 255 de metri pătraţi) şi o anexă gospodărească (parter cu suprafaţă de 210 metri pătraţi). „Vila e compusă din cinci apartamente, patru garsoniere, o sală de conferinţe, garaj şi cramă” – se specifică în anunţul de vânzare.   Casa de Oaspeţi Bucium a fost construită în 1967, pe amplasamentul unei case confiscate, după 1945, de comunişti. Ulterior, imobilul a fost transformat în reşedinţă prezidenţială, iar dictatorul a fost cazat în trei rânduri acolo, în timpul vizitelor sale la Iaşi. În 2007, vila i-a fost retrocedată Ioanei Frandine, moştenitoarea vechilor proprietari. Bunurile din clădire, îndeosebi piese de mobilier, au fost vândute la licitaţie.

Dictatorul juca popice până noaptea târziu

Când poposea la vilă, Nicolae Ceauşescu bea Zghihara de Huşi. “Vinul era ţinut în butoaie de lemn, iar pe fiecare butoi era sculptat chipul unui domnitor sau al unui conducător, de la Decebal la Ştefan cel Mare”, a povestit istoricul Gheorghe Amarandei. El a mai dezvăluit că fosul lider comunist juca popice până noaptea târziu, apoi se întorcea tiptil în cameră, ca să nu aibă probleme cu Elena Ceauşescu. “Era chiar bun la popice. Mai ieşea seara, după ce adormea ea şi mai bea câte un pahar de vin cu cei din anturajul lui”, a mai spus Amarandei.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net