Vrei vaporul lui Ceauşescu? Costă 500.000 de euro

Ultima actualizare:

    Iahtul de lux al cuplului prezidenţial Nicolae şi Elena Ceauşescu a fost scos la vânzare pe un site de anunţuriFoto: nauticamagazine.ro
Iahtul de lux al cuplului prezidenţial Nicolae şi Elena Ceauşescu a fost scos la vânzare pe un site de anunţuriFoto: nauticamagazine.ro

Snagov 1, vasul pe care Nicolae Ceauşescu şi l-a făcut cadou de ziua lui, este de vânzare. Nava de lux a fost recondiţionată şi rebotezată “Leader” şi de câţiva ani este ancorată pe Lacul Snagov. Proprietarul o vinde acum pentru jumătate de milion de euro.

Una din marile iubiri ale tovarăşului Ceauşescu a fost nava Snagov 1, pe care acesta şi-a făcut-o cadou când a împlinit 60 de ani. “Marele cârmaci” al Epocii de Aur o folosea frecvent în timpul plimbărilor sale pe lacul Snagov.

După moartea dictatorului, bunurile familiei au fost preluate de RA-APPS şi scoase la licitaţie. În 2001, iahtul a ajuns pe mâna unui afacerist din Ilfov, care l-a băgat în reparaţii capitale. Febleţea lui Ceauşescu a fost complet renovată şi modernizată în perioada anilor 2003 - 2004 la Şantierul Naval Olteniţa şi a primit şi un nume nou, acela de “Leader” (Liderul).


    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Acum, vaporul este scos la  vânzare. Potrivit datelor din anunţ, nava se vinde pentru 500.000 €, iar preţul este negociabil. Cele două motoare Diesel de 255 de cai putere sunt într-o stare excelentă, iar, dacă la momentul achiziţiei de la statul român aveau mai puţin de 20 de ore de funcţionare, acum contorul indică 350 de ore.

Moni şi Iri, duşi la altar cu «Leader»

Nava a fost folosită ani la rândul ca local pentru evenimente exclusiviste, precum nunți, botezuri, petreceri sau conferințe. Printre cei care s-au dus la altar cu “Leader” au fost Monica și Irinel Columbeanu. Iahtul are o capacitate de 30-40 de persoane. Potrivit unor surse, iahtul se închiria până de curând cu 300 €/ora.

Fişa tehnică:

Lungime: 23,70 m;

Lăţime: 5,00 m;

Pescaj: 0,90 - 0,94m;

Greutate: 55,45 tone;

Motoare: 2 x 255 cp, diesel Volvo Penta ;

Corpul navei: oţel;

Anul construcţiei 1978;

Rezervorul de combustibil: 1,535 m3;

Rezervorul de apă: 2 x 1,920 m3;

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net