Vrei să trimiţi un pachet prin poştă? Uite cât te costă!

Ultima actualizare:

    Greutate de până la 20 grame - tariful a crescut de la 4,90 lei la 6,50 lei;
Greutate de până la 20 grame - tariful a crescut de la 4,90 lei la 6,50 lei;

Vrei să trimiţi un colet în ţară, să faci o livrare specială sau poate ai de gând să închiriezi o căsuţă poştală? Din anul acesta, vei plăti mai mult şi cu până la 120%. Click! îţi spune care sunt noile tarife pentru serviciile din afara pachetului de bază oferit de Poşta Română.

Începând cu 1 ianuarie, Poşta Română şi-a majorat tarifele serviciilor prestate pe piaţa liberă din cauza creşterii preţurilor la combustibili şi utilităţi, potrivit hotnews.ro. În sfera acestui tip de servicii, din afara sferei de servicii de bază, universale, fac parte:

Serviciile poştale având ca obiect trimiteri poştale interne şi internaţionale în greutate mai mare de 2 kg (trimiteri prin corespondenţă, imprimate, trimiteri de publicitate prin poştă);

Servicii având ca obiect colete poştale interne cu limite de greutate între 10 şi 50 kg;

Servicii având ca obiect colete poştale cu limite de greutate între 10 şi 50 kg expediate de pe teritoriul României către o adresă aflată în afara teritoriului acesteia;

Servicii având ca obiect colete poştale cu limită de greutate între 20 şi 50 kg expediate din afara teritoriului României către o adresă aflată pe teritoriul acesteia.

Servicii care prezintă caracteristici suplimentare serviciilor poştale incluse în sfera serviciului universal (serviciul Ramburs, serviciul Schimbare destinaţie, serviciul Livrare specială, serviciul Confirmare de primire, serviciul Express).

Un colet te costă şi 17 lei

În cazul corespondenţei neprioritare cu confirmare de primire tarifele s-au majorat cu un procent cuprins între 28% şi 33%, în funcţie de greutate. Iată noile tarife:

Greutate de până la 20 grame - tariful a crescut de la 4,90 lei la 6,50 lei;

Greutate peste 500 grame şi până la 1000 de grame - tariful a crescut de la 10,10 lei la 13,20 lei;

Greutate peste 1000 de grame şi până la 2000 de grame - tariful a crescut de la 12,80 lei la 16,60 lei.

Oficiali din cadrul biroului de presă al Poştei Române ne-au confirmat faptul că au fost modificate şi tarifele pentru coletele neuniversale astfel: tarif fix pe trimitere cu o majorare de la 1,65 lei la 4,90 lei, cu TVA inclus; tarif perceput pentru fiecare kilogram sau fracţie de kilogram în plus, de la 1,65 lei la 1,90 lei, cu TVA inclus.

Închiriezi o căsuţă poştală? Te costă 30 de lei pe lună!

Clienţii persoane fizice şi juridice care închiriază căsuţe poştale amplasate în locaţii aparţinând Poştei Române sunt cei mai afectaţi de aceste scumpiri.

Astfel, dacă vrei să închiriezi o căsuţă poştală nenominală, vei plăti 30 de lei pe lună, de la 13,35 lei pe lună. O căsuţă poştală închiriată prezintă anumite avantaje printre care primire corespondenţă, abonamente presă, avizări, ridicare directă sau prin delegat a trimiterilor, a declarat pentru hotnews.ro purtătorul de cuvânt al Poştei Române, Dan Dumitrescu.

Serviciul Prioripost

Potrivit datelor primite din partea companiei, serviciul Prioripost a înregistrat o schimbare în privinţa planului tarifar la ghişeu de la 7,35 lei, pentru o trimitere de până în 100 de grame, la 11,90 lei cu TVA inclus.

Alte servicii al căror tarif s-a actualizat sunt: preluare sediu/domiciliu, livrare sediu/domiciliu, coletărie anunţată, coletărie din afara sferei serviciului universal.

Ce este serviciul universal oferit de Poşta Română?

Serviciul universal este, de fapt, serviciul de bază prestat de către Poşta Română şi la care are dreptul orice persoană. Accesul la serviciul universal reprezintă dreptul oricăruia dintre noi de a beneficia de furnizarea permanentă a serviciilor de bază, la un anumit nivel de calitate, în orice punct de pe teritoriul României, la tarife accesibile. Dacă vrei mai mult decât ţi se oferă prin aceste servicii de bază, vei plăti mai mult.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net