«Vreau să plătesc azi, nu cred în Guvern»

Ultima actualizare:
Tanti Ştefania
Tanti Ştefania

”Aştept de două ore şi o să mai stau încă pe atât”. Aşa descrie Georgeta Nuţă, plină de nervi, cum merg lucrurile la Direcţia de Taxe şi Impozite a sectorului 3. Deşi Guvernul a prelungit cu trei luni, până la 30 iunie, termenul până la care contribuabilii pot plăti impozitele cu reducere de 10%, zeci de oameni neîncrezători se înghesuie ca pe vremea lui Ceauşescu.

În încăperea de 4 pe 10 metri stau înghesuite zeci de persoane. Nici unul nu cere pomană, bani sau case, toţi nu vor altceva decât să fie cetăţeni oneşti. Oamenii au venit de la primele ore ale dimineţii să-şi achite dările cât mai repede şi să beneficieze de reducerea de 10 la sută, acordată de Codul Fiscal pentru cei care plătesc până pe 31 martie. Aproape nimeni nu ştie că Guvernul Cio­loş a decis să amâne termenul-li­mită pentru plata impozitelor sau taxelor pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport până pe 30 iunie.

David Gheorghe
David Gheorghe

“Eu m-am uitat ieri toată ziua la televizor, am vorbit şi cu vecinii şi nu mi-a zis nimeni nimic. Eu nu cred că s-a amânat, vreau să plătesc azi”, spune bănuitoare tanti Ştefania. Majoritatea cetăţenilor o aprobă şi spun că nu pleacă din încăpere până nu plătesc. Sunt nemulţumiţi că pierd ore întregi la cozi şi atunci când vor să dea bani statului. ”Am venit de la 8.00 şi am bonul 172, iar acum, după două ore, de abia s-a ajuns la bonul 92. Cred că mă prinde Paştele aici”, face haz de necaz David Gheorghe, supărat foc pe guvern, primă­rie, salariaţii de la taxe.

Georgeta Nuţă: "Stau de două ore şi cred că mai stau încă două. Am  bonul 141"
Georgeta Nuţă: "Stau de două ore şi cred că mai stau încă două. Am bonul 141"

”Aglomeraţia e mai ales pen­tru depunerea declaraţiei pe care proprietarul unei locuinţe, persoană fizică, trebuie să o facă dacă acolo există un sediu ­social sau profesional”, explică Ilie Petre Iulian, şeful Direcţiei Taxe şi Impozite sector 3, care deţine cei mai mulţi contribuabili din România. Guvernul a decis prelungirea termenului şi în acest caz, dar cu două luni, până la 31 mai 2016.


    Georgeta Nuţă:
Georgeta Nuţă:
image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net