«Vrăjit» cu 300.000 € pentru a le ajuta pe ghicitoarele Vanessa şi Melissa?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Procurorul care a instrumentat "dosarul vrăjitoarelor" a fost reţinut, ieri, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la rudele celor arestaţi în dosar. Max Bălăşescu, procuror la Parchetul Ilfov, ar fi cerut 300.000 de euro pentru a-i face scăpaţi pe cei care au şantajat-o pe Oana Zăvoranu.

Din suma pretinsă de la rudele unuia dintre bărbaţii acuzaţi de complicitate la şantaj în "dosarul vrăjitoarelor", se pare că Max Bălăşescu a primit, în flagrantul organizat pe 31 ianuarie, 90.000 de lei şi 80.000 de euro.

Procurorul Bălăşescu a soluţionat, în cei peste 15 ani de activitate, dosare dificile, ale unor clanuri de interlopi care au ţinut Capitala sub teroare. Poreclit de colegi "Robocop", din pricina unor tije metalice la mâni şi la picioare pe care le datorează pasiunii pentru "motoare", procurorul Bălăşescu nu a reuşit să termine celebrul dosar al vrăjitoarelor.

Melissa  şi Vanessa se află acum în arest preventiv

Asta pentru că rudele celor doi complici ai ghicitoarelor Vanessa şi Melissa i-au propus un târg. Într-un comunicat al DNA se arată că anchetatorul "a pretins de la un denunţător, prin intermediari, suma de 300.000 euro, în două tranşe, pentru ca în schimb să dispună ridicarea măsurilor asiguratorii luate faţă de denunţător, într-un dosar în care acesta era cercetat pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune. În schimbul banilor, procurorul urma să dispună, cu privire la acelaşi denunţător, disjungerea cauzei şi formarea unui dosar separat în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală".

simeon stalpnicul png

Procurorul Max Bălăşescu a fost însoţit ieri la DNA de avocaţii săi şi a ales dreptul la tăcere. El îşi va susţine apărarea în faţa instanţei care va judeca cererea de arestare preventivă.

Pe 21 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea vrăjitoarelor Roxana Lider, cunoscută drept Vanessa, şi Rada Mincă, cunoscută drept Melissa, precum şi a lui Ion Constantin şi Sava Craiff Buzea pentru înşelăciune şi şantaj, respectiv complicitate la aceste două infracţiuni.

Vrăjitoarele au fost arestate după ce Oana Zăvoranu a reclamat la Poliţie că a fost înşelată de cele două cu aproape 450.000 €. Vedeta a spus că a lucrat timp de mai multe luni cu poliţiştii pentru demascarea vrăjitoarelor şi că îi este foarte recunoscătoare procurorului Bălăşescu pentru sprijinul acordat.

«Nu cred că procurorul este vinovat! Vrăjitoarele mint!»

Vestea că procurorul care a ajutat-o să scape de vrăjitoarele escroace a ajuns el însuşi după gratii a luat-o prin surprindere pe Oana Zăvoranu. Vedeta crede însă fără rezerve în nevinovăţia lui Maximilian Bălăşescu.

simeon stalpnicul png

„Cred că totul e o minciună. Cred că sunt disperate vrăjitoarele şi nu ştiu cum să iasă la liman băgând lumea în rahat. Una e ce spun ele şi alta e ce vezi cu ochii tăi. Să nu uităm că ele au spus şi că nu se cunosc între ele, când, de fapt, erau rude. Au mai spus şi că eu mint, pentru că ele n-au luat nimic de la mine? Se spune acum că procurorul Max Bălăşescu este corput, cum se speculează şi despre mine de ani de zile multe", ne-a declarat Zăvoranca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net