Votul meu îţi aparţine. Ce primesc eu de la tine?

Ultima actualizare:

    Tăriceanu, Meleşcanu  şi Vadim i-au dat  voturile lui Ponta
Tăriceanu, Meleşcanu şi Vadim i-au dat voturile lui Ponta

Au rămas în cursa pentru Cotroceni doi candidaţi. Lupta e strânsă, aşa că cei care au ieşit din cursă îşi ”împrumută” alegătorii celor care se vor înfrunta în turul doi.

Voturile au devenit monedă de schimb. De ieri, după publicarea rezultatelor finale ale primului scrutin, partidele au început negocierile. Alegătorii sunt pasaţi de la candidaţii care au ieşit din luptă, la cei doi rămaşi în confruntarea finală. UNPR a încheiat deja, ieri, un protocol de colaborare cu PRM privind susţinerea candidaturii lui Ponta în turul doi, potrivit Mediafax. Înţelegearea a fost parafată de Gabriel Oprea şi de CV Tudor, care a obţinut 3,66% din voturi. Teodor Meleşcanu şi-a anunţat susţinerea tot pentru Victor Ponta. ”Recomand electoratului care mi-a acordat încrederea în primul tur să susţină candidatura domnului Victor Ponta”, a spus fostul şef al SIE. El a obţinut 1,09%.

Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că au început discuţiile pentru colaborarea cu Victor Ponta, mai ales că el este prima opţiune de premier a lui Victor Ponta, dacă acesta iese preşedinte. Tăriceanu a fost votat de 5,36% din alegători.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu

Ultimele «cadouri» ale Guvernului Ponta

- Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, majorarea cu 100 lei a salariilor angajaţilor din sănătate şi din asistenţă socială, pentru circa 300.000 de persoane, a anunţat ministrul sănătăţii. 

- Ministrul muncii, Rovana Plumb, a anunţat că salariul de bază minim brut pe ţară va creşte cu 75 de lei din ianuarie 2015, ajungând la 975 de lei. 

- Indemnizaţiile lunare ale persoanelor persecutate politic de dictatura comunistă vor fi dublate la 400 lei pentru fiecare an de detenţie, în cazul celor deportaţi sau care au fost în prizonierat, respectiv la 200 lei, pentru cei internaţi abuziv în spital sau aflaţi în domiciliu forţat. 

Mai multe cabine de vot în străinătate 

Ministrul de externe, Titus Corlăţean a anunţat marţi că a propus o serie de soluţii pentru românii din diaspora. Una ar fi posibilitatea descărcării formularului tipizat de pe site-ul Biroului Electoral, care va putea fi completat acasă şi doar semnat în faţa preşedintelui secţiei de votare. Altă măsură va fi majorarea numărului de cabine de vot.

Iohannis: «Nu negociez cu nimeni»

Corneliu Vadim Tudor
Corneliu Vadim Tudor

Klaus Iohannis vrea voturile celor care au ieşit din cursa prezidenţială, dar refuză să negocieze pentru susţinere. „Nu voi negocia cu candidaţii care au ieşit din cursă. Acelor oameni care se consideră de dreapta le spun sa vină alături de mine”, a declarat Klaus Iohannis, care a obţinut 30,37%.

Tot marţi, judecătorii Curţii Constituţionale au amânat pentru 9 decembrie dezbaterea articolului de lege în baza căruia ANI l-a declarat incompatibil pe Iohannis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net