Vorbe incredibile în cazul mamei de 19 ani care a murit. «Se alintă. Ia-o acasă sau du-o la psihiatru»

Ultima actualizare:

    Ana Maria a născut pe 2 octombrie un copil perfect sănătos
Ana Maria a născut pe 2 octombrie un copil perfect sănătos

După decesul Anei Maria Păduraru (19 ani) ies la iveală informaţii despre bâjbâiala medicilor şi diagnosticele greşite puse tinerei mămici, în urma cărora fata a făcut septicemie şi a murit în chinuri îngrozitoare la spital.

Zeci de tineri au protestat joi seara, în faţa Spitalului de Urgenţă din Brăila, după moartea Anei Maria Păduraru, o tânără de 19 ani care şi-a pierdut viaţa după ce medicii au uitat să scoată o bucată de placentă din corpul acesteia, fapt care a generat o infecţie generalizată. Tinerii au lipit fotografia proaspetei mame pe gardul spitalului, au aprins lumânări şi au scandat „Demisia!”, „Criminalii!”, „La puşcărie!”, scrie adevarul.ro.

Prietenii şi rudele Anei Maria s-au adunat joi seară la porţile spitalului
Prietenii şi rudele Anei Maria s-au adunat joi seară la porţile spitalului

La un moment dat, aceştia au pătruns în incinta spitalului, dar au fost opriţi de jandarmi înainte de a ajunge la Unitatea de Primiri Urgenţe. Tatălui tinerei i s-a făcut rău şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Poliţiştii din Brăila au deschis un dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă şi continuă ancheta în cazul tinerei mămici care a murit la o lună după naştere. O anchetă a fost deschisă şi de conducerea spitalului din Brăila, iar noul ministru Victor Costache a dispus şi el o anchetă în acest caz. Ana Maria Păduraru şi-a pierdut viaţa duminică, 3 noiembrie 2019, la o lună după ce a adus pe lume un copil perfect sănătos. Înainte cu două zile să se stingă din viaţă, Ana Maria a chemat o ambulanţă după ce s-a simţit rău, iar la spital un medic i-ar fi spus că nu are nimic şi a trimis-o acasă.

Pe 3 noiembrie tânăra mămică a murit
Pe 3 noiembrie tânăra mămică a murit

A doua zi, Ana Maria s-a simţit din ce în ce mai rău şi a ajuns din nou la spitalul din Brăila, tot cu o ambulanţă. “Nu are dom’ne nimic! Este totul în regulă. Se alintă. Ia-o acasă, iei trei cutii de medicamente şi se va face bine. Du-o la psihiatru mai bine”, i-ar fi spus medicii soţului fetei, conform observator.tv. De data aceasta i-au pus diagnostic de meningită. Soţul şi părinţii au cerut un transfer în Capitală, însă au fost refuzaţi. 

Duminică, tânăra mămică din Brăila a murit, iar adevărul s-a aflat abia după efectuarea necropsiei. Medicii au găsit în abdomenul tinerei doi centimetri pătraţi de placentă uitată acolo după naştere. Părinţii tinerei mămici acuză neglijenţe grave din partea medicilor. Aceştia le-ar fi spus iniţial că fata ar avea discopatie lombară, i-au dat antiinflamatoare şi au trimis-o acasă. Ulterior, au suspectat că Ana Maria ar avea meningită şi le-au recomandat părinţilor să urmeze un tratament profilactic, însă nici acest diagnostic nu a fost corect. Ana Maria Păduraru a fost înmormântată pe 7 noiembrie, fiind condusă pe ultimul drum de sute de oameni, prieteni şi rude.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net