Vor să ne ia aerul condiţionat de la geam

Aparatele de aer condiţionat trebuie să dispară de pe faţadele blocurilor. Mai ales dacă acestea nu au fost încă reabilitate. Nici antenele de satelit nu mai sunt pe placul celor din Primăria Capitalei, care au gândit un regulament ce pune ordine în arhitectura oraşului.

Blocul vostru urmează să intre în reabilitare? Atunci luaţi-vă adio de la aparatul de aer condiţionat de la geam! Imediat ce clădirea va fi gata, acesta va trebui pus în altă parte. Fie în balcon, fie pe casă, dacă staţi la curte. Asta vă sfătuieşte Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef al Capitalei.

"Dacă regulamentul, aflat în dezbatere publică, va fi votat de consilieri, atunci, în şase luni de la adoptarea lui va intra în vigoare. Nu vom proceda de-a valma, ci vom începe pe zone. Primele blocuri unde nu vor mai fi aere condiţionate la geam sunt cele de pe Bd. Lascăr Catargiu, Calea Victoriei, Bd. Carol, Bd. Pache Protopopescu, Bd. Magheru, Bd. N. Bălcescu, Bd. I.C. Brătianu, Bd. Regina Elisabeta şi Bd. Kogălniceanu", ne-a precizat arhitectul.

În timp, însă, programul va fi implementat în majoritatea cartierelor din oraş. Singurele clădiri care vor scăpa de hotărârea primăriei sunt cele deja reabilitate termic sau care se află în curs de reabilitare, la data intrării în vigoare a regulamentului. De asemenea, şi antenele de satelit vor dispărea din vizorul trecătorilor.

«Unde să le punem? La subsol?»

Roxana Ion (35 de ani): „Mi-e absolut indiferent dacă vor lăsa aparatele de aer condiţionat pe faţada blocului. Eu nu am instalaţie de aer condiţionat, pentru că nu suport, iar la alţii nu mă interesează. Estetica blocului mă lasă rece"
Andra Ţufrea (46 de ani): „Să luăm aparatele de aer condiţionat de pe faţada blocului, să luăm şi antenele de pe bloc? Luăm tot, nu-i problemă. Dar unde le punem? La subsol? În case? Eu nu sunt de acord cu aşa o decizie. Avem probleme mai importante de rezolvat"


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1