Vor să ne facă metrou în tot oraşul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Peste câţiva ani ne vom plimba cu metroul în tot Bucureştiul. Astfel că de la un capăt într-altul al oraşului nu vom face mai mult de 15 minute. Mai-marii de la Metrorex au în plan să ducă metroul de la Bragadiru la Voluntari, să extindă Magistrala 4 până la staţia Lac Străuleşti şi să lege gările de aeroporturi.

Traficul de coşmar din Capitală va deveni doar o amintire urâtă. Mulţi bucureşteni îşi vor lăsa acasă maşinile şi vor putea circula decent cu metroul.

Acesta îi va duce rapid în toate colţurile oraşului. Cei de la Metrorex au început deja să contureze o nouă hartă. La primul tronson de pe Magistrala 5, Drumul Taberei- Eroilor, se lucrează intens încă de anul trecut. Iar stadiul lucrărilor se află deja la jumătate. „Incintele staţiilor sunt aproape gata, mai puţin la Eroilor, unde proiectul comportă o atenţie specială, pentru că acolo subtraversăm linia veche, liniile 1şi 3 şi Râul Dâmboviţa. Cât de curând vom continua lucrările spre Pantelimon", ne-a spus Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex. Totul va fi gata în 2015. Magistrala 7, Bragadiru-Voluntari este şi ea pe hârtie.

A primit avizul din partea urbaniştilor, iar autorităţile pregătesc studiul de fezabilitate. Realizarea lucrării va dura zece ani. Ultima noutate o reprezintă prelungirea Magistralei 4 atât la sud, cât şi la nord. Va pleca de la Gara Progresul, va trece pe la Gara de Nord, iar de aici se va lega cu Magistrala 6, Piaţa Victoriei-Aeroportul Otopeni. În drumul ei va opri la Gara Basarb, Gara Băneasa şi Aeroportul Băneasa.

„Vorbim despre cea mai lungă diametrală de metrou pe axa Nord-Sud, în lungime de circa 33 km şi 28 de staţii cu puncte intermodale de transport la conexiunile cu cele două aeroporturi - Otopeni şi Băneasa - şi cele patru gări", a mai precizat Udrişte. Cine va vrea să-şi continue drumul pe M4 va putea ajunge până la staţiile Laminorului şi Lac Străuleşti, la care vor începe lucrările anul acesta.

simeon stalpnicul png

Magistrala 4

Gara de Nord-Gara Progresul - s-a obţinut finanţarea şi se elaborează studiul de prefezabilitate

Pajura- Lac Străuleşti, lucrările la ultimele două staţii încep anul acesta

Magistrala 5

Drumul Taberei- Pantelimon - lucrările sunt la jumătate până la Eroilor, iar spre Pantelimon vor începe curând

Magistrala 6

Piaţa Victoriei-Aeroportul Henri Coandă - se lucrează la proiectul tehnic preliminar

Magistrala 7

Bragadiru-Voluntari - se lucrează la studiul de fezabilitate

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net