Vor să modifice programul ”Prima casă”. Prag de venit de 4.500 de lei lunar

Ultima actualizare:

    Ministerul Finanţelor vrea să modifice programul ”Prima casă”, care se va numi "O familie, o casă"FOTO: Click!
Ministerul Finanţelor vrea să modifice programul ”Prima casă”, care se va numi "O familie, o casă"FOTO: Click!

Ministerul Finanţelor vrea să modifice programul ”Prima casă”, care se va numi "O familie, o casă" şi va fi destinat familiilor cu venituri mici. Urmează să fie impuse un prag de venit pentru beneficiari şi un preţ maxim de achiziţie a locuinţei.

Ministerul Finanţelor vrea să modifice programul ”Prima casă”, care se va numi "O familie, o casă". Regulile se vor modifica, în favoarea familiilor cu venituri mici și persoanelor singure.

Potrivit proiectului, pragul de venit ar urma să fie 4.500 de lei lunar pentru persoanele singure sau pentru familiile fără copii şi de 7.000 de lei pentru cele cu copii, iar valoarea maximă a locuinţei este stabilită la suma de 70.000 de euro, scrie news.ro.

Ministerul Finanţelor Publice propune printr-un proiect de act normativ modificarea Programului „Prima casă” şi redenumirea acestuia în Programul "O familie, o casă".

Astfel, se vor revizui condiţiile de accesare prin introducerea unui prag de venit pentru beneficiari şi a preţului maxim de achiziţie al locuinţei care poate fi achiziţionată în cadrul Programului. În acelaşi timp, se propune acordarea de subvenţii de dobândă constând în reducerea ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului pentru familiile cu un singur copil cât şi pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii, a anunţat Ministerul Finanţelor.

Programul "O familie, o casă". Prag de venit de 4.500 de lei lunar

”Mandatarea pe lângă Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi a Fondului Român de Contragarantare în vederea emiterii de garanţii în numele şi în contul statului, în favoarea băncilor care acordă credite persoanelor fizice pentru achiziţia unei locuinţe în cadrul Programului. Menţinerea avansului minim de 5 % din preţul de achiziţie al locuinţei. Preţul de achiziţie a locuinţei este de maximum 70.000 EUR echivalent lei la cursul BNR valabil la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, iar valoarea finanţării garantate este de maximum 66.500 EUR echivalent lei”, sunt alte măsuri care vor fi introduse, scrie news.ro.

Vor fi acordate următoarele subvenţii de dobândă: reducerea cu 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului pentru familiile cu un singur copil; reducerea cu 1 punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii; refinanţarea creditelor obţinute în cadrul Programului, prin alte instrumente de finanţare, cu excepţia altor credite acordate in cadrul Programului.

Citește și

Ai ratat "Prima Casă"? Uite ce variante mai ai!

Peste 9.000 de români s-au mutat anul acesta cu "Prima Casă"

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net